Maak uw business futureproof

Meer veerkracht voor uw bedrijf

De coronapandemie. Brexit. Globalisering. Klimaatopwarming. Crisissen hebben een significante impact op de manier waarop u uw bedrijf runt. Elke bedrijfsleider zoekt naar antwoorden: hoe pakt u crisissen het best aan? En hoe creëert u de nodige veerkracht om er sterker uit te komen? 

Sirris kan helpen. Crisissen zijn immers ook een uitgelezen kans om uw onderneming te heroriënteren, nieuwe markten aan te boren of om na te denken over innovaties. U zoekt een partner die de weg wijst? Ontdek wat het actieplan ‘Crisis Code Cracker’ voor uw bedrijf kan betekenen.

Crisis Code Cracker
Ook iets voor u?
Alles begint bij een oriënterend gesprek.
We brengen eerst uw noden en uitdagingen in kaart en peilen naar uw verwachtingen.
Contacteer mij

De Crisis Code Cracker in het kort

De Crisis Code Cracker is een actieplan in 3 stappen, op maat van elke onderneming in de technologische industrie. Doel van het traject is om de veerkracht van uw bedrijf te verhogen, gesteund door concreet en oplossingsgericht advies. Dit traject hielp al meer dan 90 bedrijven om de juiste keuzes te maken rond technologie en innovatie.

1
Dieptegesprek
Experts in uw niche schetsen de mogelijkheden van nieuwe technologieën, innovaties en cross-partnerships voor uw onderneming. Zo maakt u met inzicht de juiste keuzes. 
2
Adviesrapport
Met een helder en onderbouwd rapport helpen we u om nieuwe mogelijkheden om te zetten in prioriteiten. We reiken praktische oplossingen aan en gieten ze samen in een realistisch scenario.
3
Begeleiding
Ga aan de slag met de ondersteuning en begeleiding van Sirris. Meer dan 160 interne experts, elk met een groot netwerk aan partners, helpen mee om uw business future-proof te maken.
Welke thema's komen aan bod?
De pijlers van de Crisis Code Cracker worden gekozen op basis van uw noden en doelen.
Toch komen enkele thema's regelmatig terug:

Productinnovatie

Hoe kan ik mijn onderneming sneller aanpassen aan de veranderende marktnoden?

Procesinnovatie

Hoe kan ik productontwikkeling,  productieprocessen of de industrialisatie optimaliseren?

Duurzaamheid en ecologie

Hoe kan ik meerwaarde creëren door mijn productieproces duurzamer te maken?

Productmanagement

Hoe zet ik mijn producten beter in de markt, zodat ze meer aansluiten bij mijn doelgroep?

Co-venturing

Wat zijn de interessante partnerships en convergenties in de waardeketen van van mijn onderneming?

Dit zeggen de deelnemers

“Een crisis is het ideale moment om even stil te staan bij je eigen bedrijf, producten en processen. In een inspirerend dieptegesprek en een concreet adviesrapport kwamen veel waardevolle ideeën en denkpistes naar boven die we vandaag ook kunnen omzetten in de praktijk. Zaken waarvan ik geloof dat ze de komende jaren een meerwaarde worden voor ons bedrijf. Daarnaast bracht Sirris ook veel mogelijkheden aan voor co-venturing. Een heel positieve ervaring met een hoge return.”
Bart Maeyens (CEO, Modular Lighting Instruments)

Dit zeggen de deelnemers

“De medewerkers van Sirris waren meteen mee in ons verhaal. De Crisis Code Cracker leverde ons daardoor heel wat nieuwe inzichten op, voornamelijk over hoe we de weerbaarheid van onze business kunnen versterken. Ook kregen we onmiddellijk enkele pistes aangereikt om actuele technische uitdagingen op te lossen. Daarnaast waren ook de cross-references naar andere toeleveranciers voor ons bijzonder nuttig. Dit heeft de onderzoekstijd van ons project aanzienlijk verkort.”
Gilles Desmet (Konstruktiewerkhuizen Stas, NV)

Dit zeggen de deelnemers

“Door de Crisis Code Cracker hebben we een aantal pistes aangereikt gekregen die voor ons nuttig kunnen zijn in de toekomst. Concrete innovaties zowel voor onze overkoepelende groep CRM Group als voor onze nieuwe business unit Ceo’s 4 Climate. Met Sirris hebben we een partner die naar ons luistert, zonder eigen belang, en die een bewezen track record heeft in innovatie. Dat is goud waard.”
Roland Maes van IT-dienstenbedrijf CRM Group, zaakvoerder

Dit zeggen de deelnemers

“Anziplast lanceerde recent tien innovatieprojecten waarmee we ons bedrijf willen klaarstomen voor de toekomst. De Crisis Code Cracker van Sirris kwam daardoor op het perfecte moment. Uit het intakegesprek en het rapport komen gegarandeerd zaken naar voor waar je zelf niet had aan gedacht, of die verder gaan dan wat je in gedachten had. Je kan als bedrijf wel een helder plan voor ogen hebben, maar misschien is er ook een andere manier. Sirris koppelt een enorme knowhow in verschillende domeinen aan een uitgebreid netwerk. En dat doen ze op een sublieme manier. Zo zagen we al meteen een vruchtbare wisselwerking ontstaan.”
Dirk Vanherck (Account en Projectmanager bij spuitgieterij Anziplast)

Dit zeggen de deelnemers

“De Crisis Code Cracker was de ideale gelegenheid om dieper na te denken over de uitdagingen van ons bedrijf. Het actieplan zet je aan om prioriteiten te stellen en je ideeën te structureren. Hierdoor krijg je vanzelf zelf meer inzicht en overzicht. De nuttige feedback, aanvullingen en suggesties uit het gesprek hielpen ons dit proces te convergeren. Het rapport en de debriefing waren dan weer nuttige instrumenten om enkele strategische investeringen en opties op een rijtje te zetten. Deelnemen aan de Code Cracker houdt geen administratie in. Bijkomend voordeel is dat het volledig gratis is dankzij de steun van de POM West-Vlaanderen.”
Rik Claeys (CEO Gieterijen en Werkhuizen Alidor Claeys)

Dit zeggen de deelnemers

“De huidige economische situatie is moeilijk en totaal uitzonderlijk. We moeten snel reageren en ons met voorrang richten op de operationele aspecten van het bedrijf. Het is niet eenvoudig om achteraf voldoende inzicht te hebben om belangrijke strategische beslissingen te nemen wanneer er zeker kansen zijn om deze aan te grijpen. De aanpak van Sirris, de Crisis Code Cracker, helpt managers om beslissingen te nemen die bevorderlijk zijn voor het doorkomen van de crisis en de voorbereiding op de toekomst. Sirris is een partner die bewezen heeft te kunnen innoveren en die op een objectieve manier naar ons luistert. Het is kostbaar om zo'n partner aan onze zijde te hebben in zulke bijzondere tijden.”
Geoffrey Ducrocq (Sales & Management HTP Europe)
 
 
Crisis Code Cracker
Ook iets voor u?
Alles begint bij een oriënterend gesprek.
We brengen eerst uw noden en uitdagingen in kaart en peilen naar uw verwachtingen.
Contacteer MIJ

Met de steun van


De Crisis Code Cracker is er voor alle bedrijven in de technologische industrie.
Aan bedrijven uit West-Vlaanderen kunnen we het traject gratis aanbieden, dankzij de steun van POM West-Vlaanderen en hun relanceplan. We houden u op de hoogte van initiatieven rond relancemiddelen en -financieringen voor de technologische industrie.

Volg Sirris ook op sociale media