Informatiesessie

VVGT-studieavond - Procescontrole en databeheer in zandgieterijen met bijzondere focus op zandregeneratie

Tijdens deze studieavond staan twee presentaties op de agenda: we laten u kennismaken met Monizer/discover, een digitaal web-gebaseerd cloudplatform voor gieterijprocescontrole, en we gaan dieper in op alle aspecten van groen zand.

Tijdens de eerste voordracht wordt  Monizer/discover toegelicht door Carsten Nielsen, OEM sales manager bij Disa technologies. Monizer/discover is een digitaal web-gebaseerd cloudplatform dat door Disa werd ontwikkeld voor gieterijprocescontrole. Deze technologie kan zowel in een groenzandgieterij als in een 'no-bake'-gieterij toegepast worden. Dankzij dit systeem worden de gieterijdata gemonitord en worden ze uiteindelijk omgezet in waarde. De gegevens worden eerst centraal verzameld, vervolgens overzichtelijk gevisualiseerd en rapporten worden gecreëerd. De volgende stap is dat deze data worden geanalyseerd door de verantwoordelijken van de gieterij, maar ook door middel van artificiële intelligentie. Het systeem zal als laatste stap bepaalde ingrepen voorstellen die als doel hebben defecte gietstukken te vermijden.

Na de pauze komt Emily Shedlarski, global product manager zandtechnologie en zandregeneratie bij Simpson Technologies aan het woord. Het gieterijzand is al te vaak de oorzaak van een gietfout en als we de afvalstroom bekijken, zien we dat het zand er een groot deel van uitmaakt. Deze voordracht gaat over de fundamentele kennis van groen zand ('no-bake' komt ook  ter sprake) en de zandbereiding. Ze bekijkt de plaatsen waar de procescontrole kan verbeterd worden, bespreekt de  mogelijkheden om de operationele  kosten te verlagen en heeft het over een strategische planning voor de toekomst.  

Opgelet: beide voordrachten zullen in het Engels worden gehouden.

Programma

17:00

Ontvangst en registratie van de deelnemers

17:30

Deel 1: presentatie door Carsten Nielsen, Disa Technologies

18:30

Pauze

19:00

Deel 2: presentatie door Emily Shedlarski, Simpson Technologies

20:00

Einde

Inschrijving en prijs

De deelnameprijs bedraagt 25 euro, contant te betalen op de avond zelf.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk en dient vóór 22 maart 2023 via e-mail aan kurt.beghyn@sirris.be. Wanneer U na deze datum inschrijft of deelneemt zonder inschrijving, bedraagt de deelnameprijs € 30. Annulatie is kosteloos tot donderdag 23 maart, daarna wordt een deelname in de kosten van 20 euro aangerekend. Indien u verhinderd bent, kan u zich laten vervangen door een collega.

Datum

27 maart 2023 17:00 - 20:00

Locatie

Sirris, MRC Gent
Technologiepark-Zwijnaarde 48
9052 Zwijnaarde
België

Google maps

Prijs

25 euro (excl. BTW). Betalen gebeurt contant ter plaatse

Contactpersoon

Datum

27 maart 2023 17:00 - 20:00

Locatie

Sirris, MRC Gent
Technologiepark-Zwijnaarde 48
9052 Zwijnaarde
België

Google maps

Prijs

25 euro (excl. BTW). Betalen gebeurt contant ter plaatse