Evenement

VVGT | “Gebruik van simulaties in de gieterij”

Om succesvol performante producten te kunnen ontwikkelen wordt het toepassen van zogenaamde virtuele modellen en simulatietechnieken steeds belangrijker. De softwaretools worden steeds performanter en nieuwe simulatiemogelijkheden worden geïntegreerd in bestaande software.

Tijdens de eerste voordracht (voertaal Engels) wordt de state of the art besproken van simulatietechnieken voor de gieterijsector waarbij zowel vormvulling, stolling als warmtebehandelingen aan bod komen. Tevens wordt getoond hoe virtuele experimenten statistisch kunnen geëvalueerd worden om in een geoptimaliseerd proces te resulteren.

Na de pauze (voertaal Nederlands) worden twee specifieke onderwerpen nader belicht.

In een eerste presentatie wordt besproken hoe simulatie kan ingezet worden om het ontwerp van gietstukken te optimaliseren.

In een tweede presentatie wordt toegelicht hoe simulatie van het kernschietproces kan bijdragen tot een kwaliteitsverbetering van de geproduceerde kernen.

Programma:

  17u00 Ontvangst en registratie deelnemers
  17u30 Mogelijkheden gebruik simulatie voor gieterijen | S. Koldorf (Magma)
  18u30 Pauze 
  19u00 Topologieoptimalisatie | G. Van den Bergh (4RealSim) 
  19u30 Simulatie kernschietproces | M. Beurskens (Hüttenes Albertus)
  20u00 Einde 

 

De deelnameprijs bedraagt € 25 contant te betalen op de avond zelf.  

Gelieve in te schrijven vóór 17 april. Wanneer U na deze datum inschrijft of deelneemt zonder inschrijving, bedraagt de deelnameprijs € 30. Annulaties zijn kosteloos tot donderdag 18 april. Daarna wordt in elk geval een deelname in de kosten van € 20 aangerekend. Wij hopen U te mogen begroeten op onze bijeenkomst.

Datum

22 april 2024 17:00 - 20:00

Locatie

Sirris Gent

Technologiepark 48
9052 Zwijnaarde
België

Google maps

Prijs

€25,-

Contactpersoon

Datum

22 april 2024 17:00 - 20:00

Locatie

Sirris Gent

Technologiepark 48
9052 Zwijnaarde
België

Google maps

Prijs

€25,-