Micromanufacturing - applications
Webinar

Van O&O tot grootschalige productie van microfluïdische chips in België

Wist u dat een volledig lab op één minuscule chip past? Microfluïdische apparatuur biedt de mogelijkheid met zeer kleine hoeveelheden aan vloeistoffen te werken, waardoor de kosten en hoeveelheid stalen, reagentia en afval dalen, terwijl precisie, snelheid en robuustheid stijgen. Sirris en Plast4Life bieden u een overzicht van de beschikbare middelen in België, van O&O tot grootschalige productie.

De manipulatie van zeer kleine hoeveelheden vloeistoffen in speciale microfluïdische apparatuur (lab-on-a-chip) vermindert drastisch de bedrijfskosten, de benodigde hoeveelheden monsters of reagentia en het daaruit ontstane afval, en biedt tegelijkertijd een grotere nauwkeurigheid, hogere snelheid en meer robuustheid. De technologie is van toepassing op uiteenlopende sectoren zoals chemie, farmaceutica, agrovoeding, life sciences, medische diagnostiek, …

Sirris organiseert een reeks korte webinars die u de kans geven microfabricagetechnologieën en de mogelijkheden ervan te ontdekken. Dit webinar zal dieper ingaan op microfluïdica, een snelgroeiende sector met een in de komende jaren voorspelde tweecijfergroei wereldwijd. Tijdens dit 'express webinar' geven Sirris en Plast4Life, respectievelijk actief in O&O en de grootschalige productie van microfluïdische apparatuur op maat, een overzicht van de beschikbare middelen voor Belgische en naburige spelers. Men zal aan de hand van een concreet voorbeeld de volledige ontwikkelings- en productieketen illustreren.

U krijgt alle informatie in een uur tijd: een presentatie van 45 minuten, gevolgd door een Q&A-sessie van 15 minuten.

Datum

09 december 2022 11:00 - 12:00

Prijs

Gratis, maar registratie is vereist

Lees meer over deze expertise

Datum

09 december 2022 11:00 - 12:00

Prijs

Gratis, maar registratie is vereist

Similar events