Boekcover 'Van ambitie tot adoptie'
Masterclass

Van ambitie tot adoptie: maximaliseer de impact van je digitale project

Krijg met deze masterclass inzicht in de definitie, uitvoering en adoptie van succesvolle digitale projecten op basis van praktische tips, concrete hulpmiddelen en sprekende voorbeelden.

Essentiële inzichten voor elke betrokkene bij de digitale transformatie van de organisatie

Je weet dat je als zaakvoerder of manager in een KMO echt wel stappen vooruit moet zetten qua digitalisering, maar het loopt niet steeds zoals je zou willen:

 • De discussies binnen het management rond digitalisering lopen moeizaam
 • Je vreest dat je intern te weinig technische kennis hebt om heldere, geïnformeerde beslissingen te nemen
 • Het lukt niet altijd om onderweg de focus te bewaren
 • De adoptie door de gebruikers is aarzelend.
 • De uiteindelijke, blijvende impact van een vroeger project bleef beperkt.

Pak het slim aan. Succes in digitale transformatie draait niet zozeer om technologie, het gaat vooral om duidelijkheid, organisatie en communicatie. Deze masterclass brengt inzicht in de definitie, uitvoering en adoptie van digitale projecten. Op basis van praktische tips, concrete hulpmiddelen en sprekende voorbeelden leer je wat een digitale transformatie succesvol maakt.

Voor wie?

Je bent als verantwoordelijke of ondernemer betrokken in het digitale traject van jouw organisatie? Of je leidt als projectmanager een specifieke digitalisering? Dan is deze masterclass voor jou. Je hebt geen voorafgaande technologische expertise nodig. 

Wat ga je leren?

De masterclass is interactief. Er is telkens een ex cathedra inzicht met daarna een oefening of ruimte voor discussie met de andere deelnemers op basis van eigen voorbeelden en ervaring. Aan het eind van de dag ga je naar huis met kaders en beste praktijken die echte adoptie en blijvende impact centraal zetten.

We behandelen onder andere de volgende onderwerpen:

 • Hang het project op aan de strategie van je bedrijf via duidelijk geformuleerde ambities. Maak je digitale verwachtingen expliciet en bewaak ze tijdens de uitvoering;
 • Hanteer begrippen als Return on Investment (ROI), roadmap, planning en budget op de juiste manier. Organiseer je op adoptie, geef focus aan zichtbare impact op korte termijn;
 • Stel effectieve teams samen met de juiste rollen en de nodige competenties. Verlaag de drempels voor samenwerking over de muren van departementen en organisaties;
 • Respecteer als CEO, CFO, HR- of IT-verantwoordelijke de aandachtspunten voor digitaal succes. Maak je vertrouwd met de meest courante begrippen.

Wie zijn de lesgevers?

 1. Carine Lucas, Senior Expert Digital en Isabel Michiels, Senior Expert Digitale Innovatie (Agoria)
 2. Peter Verhasselt, Senior Advisor Digital Product Management en Nick Boucart, Senior Advisor Software Engineering & ICT (Sirris)

De masterclass is gebaseerd op het boek "Van ambitie tot adoptie: Digitaal transformeren met impact", geschreven door (twee van) de lesgevers. Elke deelnemer ontvangt een exemplaar. 

Praktische informatie 

Deze masterclass gaat door op dinsdag 20 februari (9:00-17:00), in de Park Inn by Radisson Leuven, Martelarenlaan 36, 3010 Leuven.

De voertaal is Nederlands.

Deelnameprijs

Deelnameprijs per persoon, koffiepauzes en broodjeslunch inbegrepen bedraagt voor bedrijven met een vestiging in Vlaanderen slechts 425 euro (excl. btw) dankzij de steun van VLAIO in de context van het #industriepartnerschap. Voor anderen is de prijs 1.219 euro.

Dit evenement maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarin 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema's: Digitalisering, Duurzaamheid & Industrie 4.0. Zij doen dit onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Industriepartnerschap

Datum

20 februari 2024 09:00 - 17:00

Locatie

Park Inn by Radisson Leuven
Martelarenlaan 36
3010 Leuven
België

Google maps

Prijs

€425,- bedrijven gevestigd in Vlaanderen | €1.219,- andere

Contactpersoon

Lees meer over deze expertise

Datum

20 februari 2024 09:00 - 17:00

Locatie

Park Inn by Radisson Leuven
Martelarenlaan 36
3010 Leuven
België

Google maps

Prijs

€425,- bedrijven gevestigd in Vlaanderen | €1.219,- andere