Managing a team
Masterclass

Hoe start u met software bouwen als maakbedrijf, machinebouwer of dienstenbedrijf?

Maak in deze masterclass kennis met alle technische en menselijke aspecten van software bouwen. Zo begint u goed voorbereid én realistisch aan dit avontuur, verliest u geen onnodig budget en verhoogt u significant uw kansen op succes.

We zien bij Sirris al enkele jaren dat meer en meer bedrijven 'opschuiven' richting het zelf (laten) bouwen van apps en digitale platformen, als aanvulling op hun bestaande offering. Denk daarbij aan organisaties die opleidingen of coaching geven, die zelf een e-learning-platform uitbouwen. Machinebouwers die naast hun machines ook digitale monitoring- en management platformen aanbieden. Of ingenieursbureaus die een deel van hun kennis inbedden in SaaS-applicaties. Al deze bedrijven maken, soms zelf impliciet, de overstap naar softwareontwikkeling.

Het is een ander vak en dat is niet altijd eenvoudig

Eerlijk is eerlijk: een softwareproduct ontwikkelen, dat is een metier op zich. Dat gaat vaak over ‘sprints’ en ‘servers’, ‘back-end’, ‘front-end’ of ‘fullstack developers’, dat gaat over ‘cloud’ en ‘open source’, over ‘testing’ of ‘UX’, …. Dat gaat ook over het uitbouwen van een softwareteam dat al die nieuwe ideeën kan omzetten in functionaliteit die vandaag, morgen en - indien succesvol - over vijf jaar nog met veel plezier gebruikt wordt door klanten.

We merken dat die overstap van bestaande business naar een software business niet altijd van een leien dakje loopt: een softwareteam uitbouwen is niet eenvoudig, samenwerkingen met agencies die je ‘minimum viable product’ (MVP) gaan bouwen, lopen vaak stroef na enkele maanden. We hoorden ook horrorverhalen van bedrijven die al aan hun derde generatie apps bezig zijn, zonder aantoonbare ROI, om nog maar te zwijgen van deadlines die keer op keer gemist worden.

Tips voor een vlotte samenwerking

Met deze masterclass willen we proberen de kloof tussen 'the business' en het ontwikkelaarsteam te verkleinen, en dit door een nuchtere kijk aan te bieden op wat er allemaal komt kijken bij softwareontwikkeling. We gaan u niet leren programmeren, wel voeling laten krijgen met wat u wel en niet kunt verwachten van een technisch team. We zullen u praktische tips geven hoe u beter kunt communiceren met ontwikkelaars, en hoe een 'wij-tegen-hen'-verhaal om te zetten in een 'the-art-of-the-possible'-verhaal, waarin iedereen focust op het creëren van zoveel mogelijk impact, eerder dan het halen van een deadline.

Voor wie

Of u nu een ervaren ondernemer bent of net begint in de digitale industrie, deze masterclass is een must voor iedereen die zijn bedrijf wil laten groeien en schalen met software gebaseerde producten en diensten.  Onze experts hebben meer dan 15 jaar ervaring in het coachen van SaaS-ondernemers en hebben daarom uitgebreide kennis van alle uitdagingen die u als niet-developer zou kunnen tegenkomen bij de omschakeling naar een technologiebedrijf.

Inhoud

U krijgt praktische tips over:

 • Hoe effectief te communiceren met uw development team - leer hun lingo;
 • Hoe geïnformeerde technische beslissingen te nemen, zoals welke technologieën of programmeertalen te gebruiken voor uw specifieke oplossing;
 • Hoe de juiste interne processen op te zetten (teststrategie, workflow, enz.);
 • Hoe uw productroadmap beheren;
 • Hoe technisch personeel aan te nemen en te leiden.

Mis deze kans niet om te netwerken met gelijkgestemde professionals en te leren van industrieleiders. Registreer nu om uw plek veilig te stellen!

Programma (in Engels) 

12:30: Welkom met broodjeslunch

13:00 - 17:00:

 1. Hoeveel budget moet ik voorzien voor softwareontwikkeling?
 2. Waarom is praten met developers zo moeilijk?
  Of, anders geformuleerd: ”Waarom snappen ze niet wat ik wil dat ze voor dit specifieke scherm ontwikkelen?" (Hint: twee tegenstrijdige wereldbeelden)
 3. Rollen en verantwoordelijkheden in een (pril) SaaS-team
  Product Manager, CTO, CRO, Head of Engineering, enz.
 4. Verschillende soorten developers
  Full-stack, frontend, backend, enterprise architect, DevOps, enz. What's in a name?
 5. Sprints, gebruikersverhalen, stand-ups ...
  Hoe de dagelijkse werkzaamheden organiseren en overzicht houden over de voortgang.
 6. Uw ontwikkelaars doen meer dan alleen coderen
  Een kort overzicht van alle ‘technische zaken’ waar uw SaaS-team mee bezig is.
 7. Terminologie bingo
  Tijdens de masterclass maakt u kennis met technische termen die u vroeg of laat zult tegenkomen. Samen ontdekken we wat ze precies betekenen en waarom ze essentieel zijn, zelfs voor wie niet technisch onderlegd is.

Heeft u vragen? Neem contact op met onze expert!.

Prijs

Bedrijven die in Vlaanderen gevestigd zijn, betalen dankzij de steun van VLAIO in het kader van het #industriepartnerschap project slechts 375 euro, ex BTW. De deelnameprijs voor deze masterclass bedraagt 1.245 euro, ex BTW voor bedrijven buiten Vlaanderen.

Annuleringen dienen via e-mail te worden gemeld (events.admin@sirris.be). Annuleringen die 3 werkdagen voor de masterclass worden gemeld, zijn gratis. Bij niet annuleren of op de dag zelf wordt het volledige inschrijvingsbedrag aangerekend. Vervanging door een collega is steeds mogelijk mits dit vooraf via e-mail wordt gemeld (events.admin@sirris.be).
 

Deze masterclass maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Digitalisering, Duurzaamheid en Industrie4.0. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen. 
 

Banner Industrie Partnerschap
#industriepartnerschap #sterkondernemen

 

Datum

09 oktober 2023 12:30 - 17:00

Locatie

Sirris
Technologiepark - Zwijnaarde 48
9052 Zwijnaarde
België

Google maps

Prijs

€375 / €1.245 exl btw

Contactpersoon

Lees meer over deze expertise

Datum

09 oktober 2023 12:30 - 17:00

Locatie

Sirris
Technologiepark - Zwijnaarde 48
9052 Zwijnaarde
België

Google maps

Prijs

€375 / €1.245 exl btw