SLC-Lab Composites press
Workshop

Crash Course Composites - basisprincipes van composieten en verwerkingstechnologieën

Om nieuwkomers wegwijs te maken in de wereld van de composieten, organiseert Sirris een basiscursus rond composieten en hun verwerkingstechnologieën. Tijdens deze crash course krijgt u een antwoord op tal van praktische vragen, zoals 'Welke toegevoegde waarde kunnen composieten aan mijn producten geven?’ of ‘Welke technologieën kan ik gebruiken om composieten te verwerken?".

Een composiet is een veelbelovend soort materiaal als u op zoek bent naar gewichtsvermindering bij een stijve toepassing, meer vormvrijheid bij de productie, hergebruik van afvalmateriaal in een nieuw product of naar een corrosiebestendig materiaal.

In deze crash course geven we een overzicht van de verschillende composietsoorten en hoe ze kunnen worden verwerkt. Verder geven we in deze cursus duiding over hoe composietmaterialen kunnen worden geïntegreerd in een circulaire economie, van de ontwerpfase tot het einde van de levensduur van het product.

Om de kennis uit de presentaties direct in de praktijk te brengen, krijgt u de kans om meteen aan de slag te gaan met composietmaterialen in twee hands-on sessies tussen de infosessies. Tijdens de hands-on sessies maakt u een stoel door vacuüm-infusie en ziet u diverse livedemo’s met andere procestechnieken.

Omdat de insteek van elke deelnemer anders is, kunt u ons vooraf al uw vragen sturen. Tijdens een individuele sessie aan het einde van de cursus zal de meest geschikte expert deze vraag met u bespreken.

Programma:

  10:00 Verwelkoming
  11:00 Hands-on sessie infusie; RTM-Light; Recycling
  12:30 Lunchpauze – er wordt voor broodjes gezorgd
  13:00 Hands-on sessie prepreg, automatisering, thermoplastische composieten
  13:30 Materialen en ontwerp, aspecten van de circulaire economie
  15:00 Ontmallen in het lab
  15:30 Uw individuele sessie: 20 minuten advies van een expert
  17:30 Einde

 

Hosts

De cursus wordt door experts van het SLC-Lab gegeven:

  • Linde De Vriese, teamleader

  • Wannes Lembrechts, projectingenieur

  • Tom Martens, senior technicus

Prijs

Dankzij de steun van VLAIO in het kader van het project-#industriepartnerschap, betalen Vlaamse bedrijven slechts € 375. Voor bedrijven buiten Vlaanderen bedraagt de deelnameprijs voor deze crash course € 1245.

Dit programma maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening bieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema's: Digitalisering, Duurzaamheid & Industrie 4.0. Dat doen ze onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Banner Industrie Partnerschap

Datum

09 november 2023 10:00 - 17:30

Locatie

SLC-Lab
Gaston Geenslaan 8
3001 Heverlee
België

Google maps

Prijs

€375,- bedrijven gevestigd in Vlaanderen | €1245,- andere

Contactpersoon

Datum

09 november 2023 10:00 - 17:30

Locatie

SLC-Lab
Gaston Geenslaan 8
3001 Heverlee
België

Google maps

Prijs

€375,- bedrijven gevestigd in Vlaanderen | €1245,- andere