Testlab in action
Evenement

Belang van het selecteren en testen van materiaal voor een duurzame industrie

Sirris heeft op het gebied van materiaaltesten heel wat in petto voor u. Tijdens onze technische dag over het thema materiaaltesten komt u te weten wat dit betekent en ontdekt u de mogelijkheden voor uw bedrijf of specifieke casus. Wat kunt u verwachten? Naast verschillende presentaties bieden we u de mogelijkheid om onze labo-infrastructuur te bezoeken en zullen onze experts u graag meer vertellen over lopende projecten bij Sirris.

Kent u het belang van materiaaltesten en de invloed ervan op uw bedrijf? Sirris heeft heel wat te bieden op het gebied van materiaaltesten. We hebben verschillende materiaalexperts die labotesten met praktijkonderzoek uit de industrie combineren om u te helpen met uw vragen en mogelijke problemen op te lossen. Dankzij onze infrastructuur kunnen wij problemen opsporen via materiaalonderzoek en schadeanalyse, en objectief advies formuleren over productontwerp, materialen en preventieve oppervlaktebehandelingen.

Kom langs en ervaar onze unieke combinatie van labo’s en faciliteiten, die het testen, specificeren en analyseren mogelijk maakt van alle soorten materialen gaande van microstructuren tot grote onderdelen op ware grootte.

Anglo Belgian Corporation (ABC) zorgt voor de keynote speech die gaat over de ontwikkeling van een zero-emissie verbrandingsmotor, waarvoor specifieke soorten waterstofbestendig gietijzer werd ontwikkeld. ABC heeft het voortouw genomen in de groene revolutie en richt zich op onderzoek, ontwikkeling en innovatie. Het bedrijf is vertrouwd met alternatieve brandstoffen, emissiearme systemen, vermindering van de koolstofafdruk en hybride systemen. Daarom startte ABC in mei 2022 samen met CMB.TECH de joint venture BeHydro, om 100% waterstofmotoren voor industriële toepassingen te lanceren. Deze innovatieve zero-emissiemotoren zijn klaar voor gebruik en stellen de industrie in staat zich verder in te zetten voor een 100% duurzame en milieuvriendelijke ontwikkeling.

Programma

  • 11:30 – 12:15: 'Innovative image analysis for coating quality control and corrosion detection' - Steve Vanlanduit, InviLab research group UA, en Patrick Vandewalle, EAVISE-KU Leuven
  • 12:15 – 13:00: Lunch
  • 13:00 – 14:15: 'Why testing?' -  Hilde Krikor and Kurt Beghyn, Sirris + een rondleiding in onze testfaciliteiten bij Sirris Zwijnaarde
  • 14:15 – 14:45: 'Circularity is more than recycling, also in the metal manufacturing industry' - Thomas Vandenhaute, Sirris
  • 14:45 – 15:15: Keynote - 'Development of a zero emission combustion engine' - Tim Berckmoes, ABC
  • 15:15 – 16:15: Netwerkmoment

Werktaal: Engels

"We weten dat een ton staal minder waard is dan pakweg een ton aan profielen, dat op zijn beurt minder waard is dan een functionele structuur van een ton. Dat heet 'toegevoegde waarde'. In de circulaire economie zoeken we naar manieren om deze waarde te behouden door levensduurverlenging van het product, herstelling, hergebruik, …"

Thomas Vandenhaute (Sirris) licht een tip van de sluier over hoe ook uw bedrijf hier waarde kan uithalen

Datum

09 maart 2023 11:30 - 17:00

Locatie

Sirris, MRC Gent,
Technologiepark 48
9052 Zwijnaarde
België

Google maps

Prijs

gratis, maar registratie is verplicht

Contactpersoon

Datum

09 maart 2023 11:30 - 17:00

Locatie

Sirris, MRC Gent,
Technologiepark 48
9052 Zwijnaarde
België

Google maps

Prijs

gratis, maar registratie is verplicht