Herman Derache

Pluk de vruchten van gebundelde krachten van Sirris en Agoria

Artikel
Marie-France Rousseau

Het nieuwe jaar zou wel eens pittig kunnen worden. Voor bedrijven kan innovatie het verschil maken tussen overleven en kopje onder gaan, maar dat lukt niet altijd alleen, of zonder risico. Dat weet ook Agoria en zet het tweespan dat het sinds vorig jaar met Sirris vormt als antwoord op de uitdagingen van vandaag en morgen in the picture in een interview met Herman Derache, algemeen directeur van Sirris.

Herman herinnert eraan hoe Sirris bedrijven wil helpen om hun innovatieambities waar te maken door technologie te integreren in hun producten, processen of bedrijfsmodel. De 150 experts bieden hands-on advies, begeleiding en ondersteuning in een brede waaier aan domeinen: van producttechnologie en -ontwikkeling over het gebruik van materialen tot IT en artificiële intelligentie. Ons doel: de Belgische technologiebedrijven competitiever maken en lokale, duurzame groei realiseren. Dit via een gepaste aanpak, volledig op maat van de aankloppende bedrijven.

Aandacht ook voor onze recente rebranding, die er onder meer kwam omdat onze focus, en dus ook ons aanbod, de laatste jaren sterk is geëvolueerd. Veel bedrijven kennen ons als expert in productietechnologie en productinnovatie in de maakindustrie, maar intussen werken we ook rond digitalisering, circulariteit en de energietransitie. Dat nieuwe aanbod is minder gekend bij onze doelgroep, dus wilden we hiermee proactiever naar buiten komen, met een nieuwe website die precies omschrijft wie we zijn en wat we doen. Op die website staan nu negen types van services beschreven. Bedrijven die met een uitdaging worstelen binnen één van die domeinen, weten onmiddellijk dat ze daarvoor bij ons terecht kunnen.

Daarnaast haalde onze algemeen directeur ook het belang van innovatie aan, en de risico's die er aan verbonden zijn, de trends van digitalisering en de energie-uitdaging, en hij ging dieper in op de samenwerking met Agoria, die in deze woelige en onzekere tijden een enorm potentieel biedt. Onder de noemer van de Agoria-Sirris-community bieden we de bedrijven in de sector een totaalpakket, met tegelijk antwoorden op politieke, sociale, economische en technologische vraagstukken. Samen dekken we het geheel af met één globaal programma.

“Het doel van de Agoria-Sirris-community is om onze bedrijven te benaderen met één thematisch programma dat een antwoord biedt op al hun vragen.”

Herman Derache, algemeen directeur Sirris

In dit kader mag het niet verwonderen dat leden van Agoria sinds 2023 kunnen genieten van 15 procent korting op de diensten van Sirris.

Het volledige interview kunt u lezen op de website van Agoria.

Authors

Do you have a question?

Send them to innovation@sirris.be