Casebook helpt u met overstap naar digitale circulaire economie

18 December 2018
Thomas Vandenhaute

Hoe brengt u de circulaire economie met succes naar uw onderneming? Het casebook 'Zo werkt de digitale circulaire economie' bundelt concrete vragen en de praktijkervaringen van technologiebedrijven en vormt zo een inspiratiebron en oriëntatie voor de uitbouw van uw circulaire bedrijfsstrategie. Dit casebook vloeit voort uit het Circular Bytes-project. U kunt het nu gratis downloaden.

Van lineair naar circulair, het kan op voorwaarde dat u uw product door en door kent. Circulaire bedrijfsstrategieën vereisen immers meer informatie over een product dan de verkoop ervan binnen een lineair model. Vandaag is dergelijke informatie vaak niet beschikbaar. Of ze is er wel, maar slechts bij één speler in de waardeketen. Dat speelt de uitrol van circulaire bedrijfsstrategieën parten. Het goede nieuws is echter dat snelle evoluties in digitale technologie helpen om dit informatieprobleem te overwinnen.

Het Circular Bytes casebook 'Zo werkt de digitale circulaire economie' vertrekt vanuit concrete vragen en de praktijkervaringen van technologiebedrijven. U vindt er onder meer een antwoord op volgende vragen:

  • Wat zijn succesvolle strategieën voor circulair ondernemen?
  • Welke informatie over producten kan deze strategieën ondersteunen? Waar vindt u de nodige data? En hoe slim of geconnecteerd moeten producten zijn om de nodige gegevens te verzamelen?
  • Hoe vertaalt u de verzamelde, onbewerkte gegevens in datagedreven beslissingen die uw circulaire oplossing ondersteunen?
  • Hoe bouwt u de circulaire, digitaal ondersteunde bedrijfsstrategie stap voor stap op?

Verder selecteerden we voor u 12 inspirerende cases waarin digitaal en circulair elkaar vandaag al versterken.

Het casebook 'Zo werkt de digitale circulaire economie' kunt u nu gratis downloaden in het Nederlands en Engels!

Dit casebook vloeit voort uit het Circular Bytes-project dat Agoria, Sirris, imec en Go4Circle uitvoerden in 2017-2018 met de steun van Vlaanderen Circulair.

Authors

Do you have a question?

Send them to innovation@sirris.be