Lancering nieuw online platform voor verbetering van verspaningsprocessen

Artikel
Peter ten Haaf
Samuel Milton

Er bestaan tal van werkmethoden en rekenmodellen die kunnen ondersteunen bij het samenstellen van een optimaal verspaningsproces. Echter, veel rekenmodellen zijn in onbruik geraakt of worden slechts ten dele ingezet. Daar brengen we nu verandering in dankzij de lancering van ons nieuwe platform 'modelgebaseerd bewerken', waarop vertrouwde en innovatieve oplossingen worden aangeboden in een praktijkgericht formaat. U leert het kennen op 22 april tijdens ons webinar.

In de verspanende industrie wordt vaak gesproken over adaptief bewerken, zijnde het nemen van gerichte acties op basis van de actuele productiesituatie. De succesvolle toepassing staat of valt met enerzijds het beschikken over correcte (real-time) data en anderzijds over de bijhorende gestructureerde en gedigitaliseerde werkmethoden. Het eerste komt steeds meer binnen handbereik dankzij het steeds groeiende aanbod van hard- en software. Voor het tweede dient men gebruik te maken van geparametriseerde modellen (formules) om het optimale verspaningsproces te identificeren. Bij dit laatste wringt het schoentje. Veel rekenmodellen zijn immers in onbruik geraakt of worden slechts nog ten dele toegepast.

Binnen ons nieuwe platform 'modelgebaseerd bewerken' bieden we zowel oude, vertrouwde modellen als de laatste nieuwe academische ontwikkelingen aan onder de vorm van praktijkgerichte applicaties. Hierbij stellen we onszelf in de schoenen van de operator of werkvoorbereider en vertrekken van informatie die bij hen bekend is. Daarnaast geven we niet enkel de uitkomst van een bepaald rekenmodel, maar tonen ook alternatieven, publiceren achtergrondinformatie en handleidingen, zodat men onderbouwde beslissingen kan nemen.

Tijdens een webinar op 22 april (11:30-12:00) geven we u een korte rondleiding doorheen het nieuwe platform, maken we u vertrouwd met de eerste applicaties, lichten we een tipje van de sluier over de toekomstplannen en stellen we het platform open voor het brede publiek.

Klik hier voor meer info over modelgebaseerd bewerken.

Authors

Do you have a question?

Send them to innovation@sirris.be