Boosting Human Capital

Innovatieve trainingstools voor laaggeschoolde profielen in de kijker

13 septembre 2022
Artikel
Filiep Vincent

Het Interreg-project ‘Boosting Human Capital’ waarin Belgische, Britse en Franse partners op zoek gingen naar efficiënte voortrajecten en technische trainingen voor de laaggeschoolden in het 2 Zeeën-gebied, loopt ten einde. De resultaten van dit project, dat brandend actuele topics aangreep, komt u op 12 oktober te weten tijdens het slotevent in Rijsel.

De voorbije 3 jaar gingen de partners van het BHC21-project na hoe innovatieve leertechnologieën (virtual reality, augmented reality, webinars, ...) het best kunnen worden geïntegreerd in de technische opleidingen, om deze zo toegankelijker te maken voor laaggeschoolde profielen. Ze ontwikkelden verschillende methodieken om laaggeschoolden te motiveren en voor te bereiden op jobs in de industrie.

Tijdens het slotevenement op 12 oktober presenteren de partners hun bevindingen rond dit project en stellen ze enkele innovatieve leertechnologieën voor. In de loop van het project nam ook Sirris enkele realisaties voor zijn rekening:

Sirris zorgde voor de programmering van de decision tool: dit digitale hulpmiddel laat bedrijven toe op basis van een vragenlijst automatisch een rapport te genereren over welke technologieën best te kiezen om laaggeschoolden te trainen.

Een tweede ontwikkeling komt direct tegemoet aan ondernemingen die innovatieve leertechnologieën willen gebruiken in hun opleidingen: een mobiele demonstrator maakt de innovatieve technologieën tastbaar. Zo kunnen de geïnteresseerde bedrijven de tools van dichtbij ervaren en, indien gewenst, implementeren.

Sirris nam bovendien de disseminatie voor zijn rekening: het ondernam, in samenwerking met de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) en POM West-Vlaanderen, verschillende bedrijfsbezoeken met de decision tool en de mobiele demonstrator, en nam ermee deel aan beurzen als Indumation, om zo de bedrijven de kans te geven de tools live (beter) te leren kennen en gebruiken.

Op het slotevent van het project zullen de decision tool en de demonstrator voorgesteld worden aan de aanwezigen.

Interesse om dit slotevent bij te wonen? Lees er meer over in onze agenda!

Plus d'info à propos de notre expertise

Auteurs

As-tu une question?

Envoyez-les à innovation@sirris.be