Vernieuwd Scaleup Vlaanderen uit de startblokken met uitgebreid aanbod

Artikel
Joke Dehond

Sirris en Agoria slaan de handen in elkaar met accelerator imec.istart en zetten een turbo op het begeleidingsprogramma van Scaleup Vlaanderen voor startups en scale-ups. Het uitgebreide aanbod speelt in op de voornaamste pijnpunten waar digitale productbedrijven mee te maken krijgen in hun groeiproces.

Sirris en Agoria vormen al vier jaar de tandem achter Scaleup Vlaanderen, een intensief begeleidingsprogramma voor digitale productbedrijven die op het punt staan om (internationaal) door te breken. Samen hebben de bedrijven die de voorbije jaren begeleid werden al 130 miljoen euro durfkapitaal opgehaald en meer dan duizend banen gecreëerd. Meer dan een kwart heeft een kantoor geopend in het buitenland.

Dit najaar worden de krachten gebundeld met imec.istart, de gereputeerde business accelerator van het onderzoekscentrum imec, en wordt het Scaleup Vlaanderen-aanbod uitgebreid met tal van nieuwe modules die inspelen op de voornaamste uitdagingen waar snelle groeiers mee worstelen. 

Futureproof begeleidingsprogramma

Naast de bestaande coaching-trajecten komen er ook masterclasses en individuele begeleidingen over thema’s als intern schalen, funding en internationalisering. Scale-ups kunnen een diepgaande technologiescreening krijgen, leren van peers tijdens inspiratie-events en worden via het netwerk van de drie initiatiefnemers gekoppeld aan potentiële partners. Ook economische missies naar beloftevolle buitenlandse markten worden toegevoegd aan het programma.

“Het groepscoaching-traject van Scaleup Vlaanderen biedt je een kapstok en houdt je een spiegel voor”, aldus alumnus en founder Bart Baeyens van martech scale-up Hashting. “Er worden waardevolle denkkaders aangereikt over relevante topics, aangevuld met praktijkervaring van sprekers én peers. Het resultaat is dat we onze groei hebben kunnen versnellen op een verantwoorde en verstandige manier.”

"De echte meerwaarde van Scaleup Vlaanderen zit in de onversneden en toegepaste input van ervaringsdeskundigen, voegt founder Bertrand Anckaert van documentbeheerder Contract.fit toe. “Geen theoretische algemeenheden, maar concreet advies op maat waar je de dag zelf nog mee aan de slag kan. We kijken dan ook uit naar de nieuwe programmaonderdelen die in de markt worden gezet.” 

"Scaleup Vlaanderen was voor ons de juiste formule," besluit CEO Mario Huyghe van Oncomfort, dat virtuele verdovingstechnologie ontwikkelt. “To-the-point sessies, stevige netwerking en professionele personal coaching die je scherp op doel houdt.”

“Dankzij het partnership met VLAIO kan Scaleup Vlaanderen de komende vier jaar ambitieuze startups en scale-ups begeleiden om te anticiperen op en om te gaan met de hindernissen die ze tegenkomen op hun traject. Zo geven we extra kansen aan onze snelgroeiende bedrijven in Vlaanderen,” aldus Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits.

Scaleup Vlaanderen wordt ondersteund door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en door een beperkt aantal zorgvuldig geselecteerde partners.

Auteurs

Joke Dehond

As-tu une question?

Envoyez-les à innovation@sirris.be