CorrosieLABS in de kijker op Asset Performance 4.0

13 octobre 2021
Jeroen Tacq

Asset Performance 4.0 is een hybride conferentie en beurs rond digitalisering en nieuwe technologieën in onderhoud, asset management en operations. Op 28 oktober stellen Sirris en Kic|MPi er het Interreg-project CorrosieLABS voor.

De Asset Performance 4.0 Hybrid Conference & Exhibition leert u hoe nieuwe 4.0 technologieën en fundamentals in operations, onderhoud en asset management elkaar kunnen versterken om een hogere betrouwbaarheid van apparatuur en betere kostenprestaties te bereiken in asset-intensieve industrieën. Het event omvat een uitgebreid programma voor iedereen, zowel voor mensen die kennis willen maken met digitale transformaties in onderhoud en asset performance, als voor hen die zich willen verdiepen in hoe algoritmes werken en kunnen worden toegepast om storingen te voorkomen en de prestaties van installaties en machines te verhogen.

Naast een uitgebreid conferentieprogramma met 25 praktijkcases en meer dan 70 presentaties in zes tracks, zijn er ook 20 workshops waar u zelf aan de slag kunt met innovatieve technologieën en inzichten in asset performance. Daarnaast is er ook een gerichte beurs waar u 50 innovatieve spelers kunt ontmoeten, met een Expert Talks, waarbij u in 10 minuten de expertise van de exposanten kunt ontdekken.

CorrosieLABS

Op donderdag 28 oktober stellen Sirris en KicMPi het Interreg-project Praktijklab Corrosie & Isolatie (bekend onder de naam 'CorrosieLABS') voor tijdens de presentatie 'Practice-oriented research into new methods for corrosion management and monitoring'. KicMPi, Scalda, de Hogere Zeevaartschool Antwerpen en Sirris zetten een infrastructuur op waar nieuwe oplossingen voor corrosiemanagement kunnen worden ontwikkeld en getest: inbegrepen hierbij zijn coatingsystemen, isolatiemethoden en materiaalkeuze. De infrastructuur zal ook worden gebruikt om te onderzoeken hoe Industrie 4.0-oplossingen de manier waarop assets worden onderhouden en beheerd kunnen veranderen. Innovatieve monitoringoplossingen voor corrosie en vocht worden er onderzocht en hun performantie geëvalueerd samen met een industriële partner.

Meer informatie over het event, deze presentatie en de mogelijkheid om deel te nemen (ter plaatse in Antwerpen of online) vindt u hier.

Auteurs

As-tu une question?

Envoyez-les à innovation@sirris.be