Deelnemen aan de Crisis Code Cracker: in 3 stappen naar een crisisbestendig bedrijf

10 maart 2021
Gunthram Cornelis

Welke stappen kan mijn bedrijf zetten om meer crisisbestendig te worden? De afgelopen maanden kregen we daarover heel wat vragen van ondernemers. Precies daarom ontwikkelde Sirris de Crisis Code Cracker: een actieplan in 3 stappen dat bedrijven in de technologiesector helpt om hun business future-proof te maken.

Waarom deelnemen? 

Meer veerkracht voor uw bedrijf

Een helder actieplan, opgesteld door experts in uw niche, geeft u als ondernemer meer inzicht in hoe u uw bedrijf kunt wapenen tegen crisissen. Of in hoe u beter inspeelt op de steeds snellere evoluties of veranderingen op de markt. Denk aan digitalisering, automatisering of duurzaamheid. De focus van het traject ligt telkens op innovatie. 

Een toetssteen voor nieuwe ideeën 

Het traject helpt u om op een gestructureerde manier stil te staan bij uw bedrijf, producten en processen. Zonder verplichtingen, verwachtingen of agenda. En dat in alle vertrouwen, een basiswaarde van Sirris sinds 1949. De Crisis Code Cracker is voor uw bedrijf een klankbord. Een toetssteen voor uw innovatieplannen. En tegelijk een bron van inspiratie. 

Persoonlijke begeleiding van experts 

Dankzij de Code Cracker ontdekt u nieuwe aanknopingspunten, doet u nieuwe inzichten op voor uw relancestrategie en brengt u blinde vlekken in kaart. Sirris en haar 160 experts ondersteunen u om uw opties op scherp te stellen, de juiste keuzes te maken en daarna aan de slag te gaan met een concreet actieplan en een realistisch scenario.

Over de Crisis Code Cracker 

De Crisis Code Cracker is een initiatief van Sirris. Samen met moederorganisatie Agoria brengt het haar kennis en expertise aan tafel in drie verschillende domeinen: product, business en factory. Elk rapport is maatwerk, heel concreet en zo actiegericht mogelijk. 

De thema’s van het traject variëren en zijn een weerspiegeling van uw uitdagingen en noden. Dit zijn enkele topics die vaak aan bod komen: 

  • Productinnovatie en beter inspelen op marktveranderingen
  • Doorlooptijden verbeteren - voor, tijdens en na de productie
  • Productmanagement voor fysieke of digitale diensten en producten
  • Digitale oplossingen voor meer flexibele en efficiënte processen
  • Samenwerkingen en convergenties in de waardeketen
  • Duurzaamheid en ecologie als nieuwe relancestrategie 

POM West Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen kiezen Sirris als een van hun partners en maken zo de Crisis Code Cracker mee mogelijk. Hiermee willen ook zij het belang benadrukken van toenemende digitalisatie en automatisatie van bedrijfsactiviteiten en de nood aan digitale skills bij werknemers.
#samenondernemen, #meerwestvlaanderen.

Hoe verloopt het traject?

In een voorafgaand telefoongesprek tasten we eerst af wat de noden en uitdagingen zijn van uw onderneming. Dit oriënterende gesprek is volledig vrijblijvend. U bent overtuigd van de meerwaarde van de Crisis Code Cracker? Dan gaan we onmiddellijk van start met een vooronderzoek. Het actieplan zelf bestaat uit drie stappen.

  1. Bedrijfsbezoek met dieptegesprek
    We duiden het concept van de Crisis Code Cracker. Tijdens een dieptegesprek gaan we in op de vooraf bepaalde thema’s.
  2. Verdieping met experten en rapport
    U ontvangt een uitgebreid rapport van experts met nieuwe mogelijkheden en opportuniteiten voor uw onderneming.
  3. Debriefing en actieplan voor innovatie
    We helpen u om prioriteiten te stellen en begeleiden u bij de planning en implementatie van nieuwe innovaties. 

> Maak kennis met de Crisis Code Cracker 

De kracht van open innovatie 

Elke ondernemer weet: succesvol innoveren doe je niet in je eentje. Een doordachte samenwerking met anderen verhoogt uw kans op slagen en verlaagt de risico’s. De Crisis Code Cracker brengt u daarom volop in contact met nieuwe mensen en ideeën. Tegelijk biedt u het concrete aanknopingspunten voor de praktische implementatie in uw bedrijf. 

Met behulp van de Crisis Code Cracker wil Sirris nog meer ondernemers overtuigen van de noodzaak om open te innoveren, en zo samen met het collectief centrum en andere (kennis)partners samen te bouwen aan een duurzame toekomst voor de technologische industrie. Al meer dan 50 Belgische ondernemingen namen deel aan het traject. 

> Bart Maeyens (Modular Lighting Instruments) over zijn ervaring met de Code Cracker

#CrisisCodeCracker 

 

 

 

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be