Workshop rond recyclage van composieten in gemengde afvalstromen uit jachten en boten

Grote volumes aan composietmateriaal zijn straks rijp voor de afvalberg, zonder dat hier verwerkingsroutes voor bestaan. Er zijn verschillende recyclagetechnologieën beschikbaar, maar deze zijn nog niet in een winstgevende waardeketen opgenomen. Het CompositeLoop-project identificeert businessopportuniteiten, informeert u over de huidige bottlenecks en stelt oplossingen voor om grote composietonderdelen te recycleren in de context van de volledige waardeketen. Onze workshop op 17 januari focust op de afvalstroom van jachten en boten.
 
In onze eerste workshop in september 2018 deden we een oriëntatie rond de problematiek met 45 aanwezigen van verschillende organisaties en sprekers van Neowa, Demarcq en Sarens. De observatie werd gemaakt dat er nood is aan verduidelijking van verantwoordelijkheden voor afval, standaardisering rond ontmanteling, organisatie van de afvalstroom over de hele waardeketen, matchen van afvalvolumes met productievolumes en kwaliteitsgarantie met beperkte downcycling van materiaaleigenschappen.

Een tweede workshop zal plaatsvinden op 17 januari, om de verworven inzichten uit de windindustrie te vertalen naar de specifieke afvalstroom uit jachten en boten. Het wordt een interactieve werksessie waarin u uw ervaring en verwachtingen rond de recyclage van jachten en boten kunt delen. Lees meer over deze workshop in onze agenda!

Tags: