Word meester in de kunst van feature engineering!

Feature engineering wordt vaak de belangrijkste stap in de workflow van data science genoemd. Net daarom is onze volgende webinar 'The Art of Feature Engineering' er helemaal aan gewijd. Gespreid over twee online sessies maakt u kennis met courante methodes, best practices en valkuilen, en leert u hoe u feature engineering kunt toepassen voor verschillende datatypes.

Feature engineering is het creatieve proces waarbij de meest relevante, informatieve en onderscheidende eigenschappen van data worden geëxtraheerd en geselecteerd. Die kunnen vervolgens gebruikt worden als input voor machine learning- of data mining-algoritmes. Omdat de kwaliteit van de eigenschappen of ‘features’ in grote mate de kwaliteit van de resultaten beïnvloedt, wordt feature engineering gezien als de belangrijkste stap in de data science-workflow.

Hoewel feature engineering een creatief en arbeidsintensief proces is, kan een beter inzicht in de methodologie, de kneepjes van het vak en vaak voorkomende valkuilen, u al een heel eind op weg helpen. In onze volgende webinar 'The Art of Feature Engineering', die deel uitmaakt van de Mastercourse ‘Data innovation’ 2021, zoomen we uitgebreid in op de methodologie achter feature engineering, inclusief de verschillende methodes voor opbouw, selectie, normalisatie, ....

Waarom deelnemen aan deze webinar?

Feature engineering is niet alleen de belangrijkste stap in het data-innovatieproces, maar zal ook het meest van uw tijd in beslag nemen. In dit proces van vallen en opstaan zult u ervaren dat het mogelijk is om een grote verscheidenheid aan features uit uw data te halen. Daarom moet u valideren welke eigenschappen werken en welke niet, ze verfijnen of extra definiëren, ze opnieuw valideren, ...

Hoewel feature engineering een erg creatief en manueel proces is zonder echte handleiding, schuilt er een methodologie achter die ook uw bedrijf vanaf dag 1 kan helpen om sneller de belangrijkste features te achterhalen. Onze webinar biedt u een overzicht van de meest gebruikte methodes, belangrijke vuistregels en typische valkuilen voor verschillende soorten data en probleemsets.

  • Krijg meer inzicht in het iteratieve proces van feature engineering
  • Leer de kneepjes van het vak en win tijd door valkuilen te vermijden
  • Boek betere resultaten bij de toepassing van intelligente algoritmes

> Schrijf u hier in

Use case: Het energieverbruik voorspellen van een portfolio van huishoudens 

De portfolio van een elektriciteitsleverancier kan bestaan uit veel huishoudens die op verschillende manieren elektriciteit verbruiken en produceren. In dit specifieke onderzoeksproject was het de uitdaging om een voorspellend model te construeren van het potentiële elektriciteitsverbruik van individuele huishoudens, zodat een portfoliomanager een nauwkeuriger beeld krijgt van het nettoverbruik in zijn portefeuille. De achterliggende motivatie hiervoor is dat het goedkoper is om elektriciteit op de ‘day-ahead market’ in te kopen dan op de contante markt. 

Het doel was was om individuele huishoudens te karakteriseren op basis van een reeks parameters of ‘features’. Dit zou ons in staat stellen om ze te clusteren in groepen met een vergelijkbaar energieverbruik, verschillende huishoudens met elkaar te vergelijken en voorspellende modellen te trainen die nauwkeurige voorspellingen kunnen doen voor de hele groep.

Na een grondige verkenning van de beschikbare dataset en op basis van domeinkennis, werd duidelijk dat een veelheid aan factoren het energieverbruik kan beïnvloeden. Dit omvatte onder meer de dag van de week en het tijdstip van de dag met het hoogste energieverbruik, of bepaalde weekpatronen zoals terugkerend energieverbruik op woensdagmiddag, enz. Deze karakteristieken of 'features' konden vervolgens worden gebruikt als input voor het voorspellende model. 

Word meester in de kunst van feature engineering

Wilt u graag betere resultaten boeken bij de toepassing van intelligente algoritmes? Of bent u gewoon geïnteresseerd in het creatieve proces achter feature engineering? Onze tweedelige webinar 'The art of feature engineering', dat plaatsvindt op 20 en 22 april, is er voor elke ondernemer die interesse heeft in data-innovatie en nieuwsgierig is naar de opportuniteiten die AI en data bieden aan industriële bedrijven, inclusief kmo’s.

> Schrijf u hier in

 


#industriepartnerschap #sterkondernemen