Wij beantwoorden uw vragen rond digitalisering in productie

Sirris lanceert een aantal leertrajecten waarin u samen met ons en andere bedrijven antwoorden zoekt op praktische vragen rond digitalisering in productie.

De druk om te digitaliseren valt niet te ontkennen. Maar wat betekent dit nu concreet voor uw productie? Hoe maakt u met digitalisatie een tastbaar verschil voor uw bedrijf en voor uw klant? Waar moet u in eerste instantie op inzetten en hoe pakt u dit nu aan? Wat zijn de valkuilen bij digitalisatie? Hoe connecteert u nu machines? En wat doet u met alle data? Sirris lanceert een aantal leertrajecten waar u samen met ons en met andere bedrijven antwoorden zoekt op deze en gelijkaardige vragen.

Op 7 januari vond de infosessie 'Leertrajecten digitalisering in productie' plaats met een korte introductie over de mogelijkheden, een overzicht van de verschillende trajecten die we organiseren en een leidraad hoe u bepaalt welk traject geschikt is voor u. Wie er niet bij kon zijn en de sessie alsnog wenst te bekijken, kan dat via deze link.

We geven ook nog even de info van de verschillende leertrajecten mee:

4 februari 2021 - Masterclass - Productiedigitalisatie: maak je eigen stappenplan
Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van digitalisatie, maar wat betekent dit nu concreet voor uw productie? Hoe maakt u met digitalisatie een tastbaar verschil voor uw bedrijf en voor uw klant? Waar moet u in eerste instantie op inzetten en hoe pakt u dit nu aan? Wat zijn de valkuilen bij digitalisatie?
Deze masterclass biedt u een overzicht van de bouwblokken van een digitalisatiestrategie en stelt u in staat om de juiste keuzes te maken en de geschikte partners te vinden voor uw digitalisatietraject.

23 februari 2021 - Start Groepscoaching - Samen op weg naar de digitale fabriek
De druk om te digitaliseren valt niet te ontkennen. Dat geldt niet alleen voor uw verdienmodel en uw producten en diensten, maar ook voor uw interne organisatie: productieprocessen, information management, marketing, … Deze groepscoaching is gericht op maakbedrijven waarvan de productieafdeling zal evolueren naar een digitale fabriek.

9 maart 2021 - Start Groepscoaching - Geconnecteerde machines
Industrie 4.0 is gebaseerd op het idee dat alle productie-installaties geconnecteerd zijn en dat gegevens kunnen worden uitgewisseld. De realiteit blijkt vaak niet zo eenvoudig. Hoe kan u uw machines connecteren? Hoe haalt u data uit deze machines? En hoe kunt u deze data visualiseren? Tijdens deze groepscoaching zoomen we in op de verschillende deelaspecten en gaan we - via oefeningen en experimenten - samen met u aan de slag.

2 maart 2021 - Masterclass Productielogistiek 4.0 - Meet the AMRs
Productielogistiek optimaliseren en zinvol automatiseren met automated guided vehicles (AGV) of autonome mobiele robots (AMR)… hoe kunt u als bedrijf inschatten hoe een dergelijke AGV of AMR zinvol in te zetten en wat zijn de stappen van een dergelijk traject? Tijdens deze hands-on workshop zal Sirris u inspireren en zelf laten ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Nieuwsgierig naar wat digitalisatie in productie in de praktijk betekent? Ook hiervoor kunt u bij ons terecht! Sirris bouwde een 4.0 Made Real pilot factory, waar aan de hand van negen digitale bouwblokken het concept 'Industrie 4.0' concreet werd gemaakt. Zo willen we alle struikelblokken op het pad naar de 4.0-technologieën uit de weg ruimen, zodat u er de vruchten van kunt plukken. We beschikken over voldoende praktische informatie om u met kennis van zaken te adviseren over de do's-and-don'ts van 4.0. Lees meer over 4.0 Made Real by Sirris hier.

 


#industriepartnerschap #sterkondernemen