West-Vlaamse Machinebouw & Mechatronicalabs zetten opnieuw deuren open

Na een succesvolle eerste editie eerder dit jaar vindt op 13 december opnieuw een Open-Lab-Dag plaats in de vijf Machinebouw & Mechatronicalabs in Brugge en Kortrijk. In deze labs is alle West-Vlaamse expertise rond industrie 4.0 gebundeld.

Tijdens deze Open-Lab-Dag, bestemd voor bedrijfsleiders, R&D-verantwoordelijken, engineers en productieverantwoordelijken van kmo's en grote bedrijven binnen de sectoren machinebouw, mechatronica, industriële productiebedrijven en toeleveranciers, kunt u via de aanwezige demonstratieruimte en testinfrastructuur uw productieproces verbeteren. Heeft u een vraag rond automatisering of rond operatorondersteuning? Wil u duurzaamheidstesten in uw machinepark uitvoeren of augemented/virtual reality introduceren? Boek een expert voor een verkennend gesprek of demonstratie in het lab naar keuze.

Sirris neemt deel via twee labs: het Applicatielab Smart Assembly & Production in Kortrijk (samen met UGent), waar u leert hoe flexibele automatisatieconcepten, zoals cobots en AGV's, en digitale technologieën in te zetten ter ondersteuning van uw operatoren, en het Applicatielab Smart Production Organisation (eveneens samen met UGent), waar u meer te weten komt over het creëren van een slimme productieorganisatie door het toepassen van vereenvoudigde aansturingsmethodes en het virtueel valideren van ontwerpkeuzes en optimalisaties.     

Expertise in Industrie 4.0 

De Sirris-labs in Kortrijk kunnen rekenen op de steun van experts en infrastructuur gevestigd in andere afdelingen. Zo is er de 4.0 Made Real Pilot Factory in Hasselt, waar Sirris verschillende industrie 4.0-technologieën met focus op geconnecteerde machines, transparante werkvloer, e-ID, data-architectuur, geïntegreerde kwaliteitscontrole, machining 4.0, operatorondersteuning, nieuwe productietechnologieën ter beschikking stelt aan maakbedrijven. Het 'Smart and Digital Factory Application Labin Leuven legt zijn focus op robotisatie van omvormende productieprocessen als plaatbewerking en composietproductie.  

Andere relevante Sirris-expertises voor bedrijven die zich willen verdiepen in Industrie 4.0 zijn mechatronica, software engineering en Data & AI Competence Lab, dat expertise samenbrengt op het gebied van geavanceerde gegevensverwerking en artificiële intelligentie (AI). De missie van het lab bestaat in het stimuleren van data-innovatie en de algemene aanvaarding van AI in de Belgische technologische industrie.  

Bezoeken aan en inschrijven voor dit event op 13 december is gratis, maar verplicht via deze website