Welke functionaliteiten wilt u aan uw product toevoegen?

Vandaag is de combinatie van coating en textureren een haalbare kaart voor onze maakindustrie, maar het aantal mogelijkheden is immens. Daarom willen we weten welke functionaliteiten u aan het oppervlak van uw product, machine of proces wenst toe te voegen. Laat het ons weten! Vul onze enquête in en ontvang achteraf de geanonimiseerde resultaten!

Internationaal leggen heel wat grote spelers uit de industrie zowel als de academische wereld zich toe op oppervlaktefunctionaliteit, om zo producten een grotere toegevoegde waarde te geven. Hierbij wordt men gedreven door de recente prijsevolutie in lasertechnologie, waardoor nu pas de combinatie van coating en textureren een haalbaar prijskaartje heeft. Men voorziet en ontwikkelt een brede waaier aan toepassingen voor diverse sectoren, waaronder wrijvingsloze assen in de machinebouw, geluidsarme componenten voor elektrische voertuigen, antibacteriële en waterafstotende oppervlakken in voeding, optische effecten in verlichting, aerodynamische componenten in lucht- en ruimtevaart, ...

Marktonderzoek als voorbereiding voor collectief initiatief

De Belgische maakindustrie mag deze technologische trein niet missen, want in enkele proefprojecten werd de technische en economische haalbaarheid van dergelijke toepassingen al bewezen en deze werd bijgevolg opgepikt door internationale concurrentie. Vanuit Sirris willen we de maakindustrie ondersteunen, om ook in te pikken op de technologie en daarom lanceren we een nieuw collectief initiatief met individuele cases.

Het aantal mogelijke sectoren, toepassingen en functionaliteiten is echter dermate groot dat er noodzaak is tot focus en daarvoor willen we graag een beroep doen op uw input. Welke functionaliteit(en) zou u willen toevoegen aan uw product, machine of zelfs productieproces? (Denk bijvoorbeeld aan gereedschappen) Of beter, welke functionaliteit zou voor u een doorbraak betekenen in kost, winst, doorlooptijd, levensduur? Laat het ons weten! Zo kunnen we uw interesse meenemen en komt het nieuwe initiatief u ten goede.

Achteraf krijgt u de geanonimiseerde resultaten toegestuurd. Verder kan er op basis van de enquête proactief contact met u worden opgenomen, indien er zich interessante opportuniteiten voor u voordoen in het kader van funding of innovatieprojecten.

Klik hier voor het invullen van de enquête.

Mocht u op zoek zijn naar enige inspiratie kunnen we u reeds ons e-book met een aantal piloot- en proefprojecten aanbieden. Meer weten? Download het e-book hier.