Webinar rond opstellen van life-cycle-profielen voor elektronische producten

Heeft u als fabrikant soms problemen met vroegtijdig falen van uw product en is de ingebouwde elektronica hiervan de oorzaak? Wilt u zicht krijgen op wat de oorzaak van dergelijk falen is? Om bedrijven hierover te informeren worden binnen het project InProVol  verschillende webinars georganiseerd, waarvan het volgende draait rond life-cycle-profielen voor elektronische producten.

In 2015 stapte Sirris mee in het project InProVol (INtelligente PROducten met VOorspelbare Levensduur). Dit project is een samenwerking tussen cEDM-imec, KU Leuven en Sirris. Het project beoogt een gestructureerd en doordacht ontwikkelingstraject voor elektronicaproducten. Het reikt een methodologie aan waarmee fabrikanten de levensduur van elektronica kunnen verifiëren. Producten met geïntegreerde elektronica worden hierdoor betrouwbaarder, wat een competitief voordeel biedt.

Informeer u via webinars & webcasts

Om bedrijven binnen het project te informeren worden verschillende gratis webinars georganiseerd, waarvan er ondertussen al acht plaatsgevonden hebben. Een volgende  - rond 'life-cycle-profielen voor elektronische producten' (Mission profiles of Electronic Products), verzorgd door Sirris - staat gepland op 21 juni, om 10 uur.

Productbetrouwbaarheid wint tegenwoordig aan belang, gezien de groeiende complexiteit van producten. Om een betrouwbaar product te kunnen ontwerpen, is het essentieel de effectieve belastingen te kennen die het product zal ondervinden tijdens zijn levensduur. Het profiel van de levenscyclus ('life-cycle profile') beschrijft deze verschillende belastingen en hun variatie over tijd, doorheen de volledige productlevensduur. De 'Life-cycle profile guideline' voorziet een stap-voor-stap benadering om alle relevante fases in de volledige productlevensduur, situaties en belastingen voor een fysiek systeem te identificeren. Het doel ervan is een methodologie aan te bieden voor productontwerpers in hun streven naar betrouwbare producten.

Heeft u één van de voorgaande webinars gemist? Geen nood, deze staan ondertussen online.

Meer weten over dit project en hoe wij u verder kunnen helpen? Neem zeker contact met ons op!

Dit project kwam tot stand dankzij de steun van VLAIO.