Wat Slim - WAardecreaTie met Slimme technologie in bestaande producten

Waarom zou ik slimme geconnecteerde technologie toevoegen aan mijn product? Wat is er zo anders aan een slim geconnecteerd product en hoe pak ik de ontwikkeling ervan aan? Productbouwers die de stap willen zetten, hebben heel wat vragen…

Sirris en Agoria hebben met de steun van Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) bouwers van fysieke producten wegwijs gemaakt in de wereld van slimme geconnecteerde producten in het Wat Slim-project.

Hoe hebben we bedrijven geïnformeerd over de mogelijkheden?

  • In brede infosessies over het thema van slimme geconnecteerde producten: waarom, wat en hoe? Een Een voorbeeld.
  • Met thematische workshops over de belangrijkste aspecten van slimme geconnecteerde producten: het ontwikkelen van digitale diensten, gebruiksdata van producten benutten, producten connecteren van sensor tot cloud. Een voorbeeld
  • Via 20 publicaties over voorbeeldcases, testimonials, methodologieën en technologieën. Een voorbeeld.
  • Door een individuele begeleiding om de ontbrekende stappen naar implementatie in kaart te brengen. 
  • Met een wegwijzer over de 10 belangrijkste uitdagingen rond slimme geconnecteerde producten. Lees hier hoe de wegwijzer u kan helpen 

Wat zijn de resultaten van het Wat Slim project?

  • Meer dan 165 bedrijven werden collectief geïnformeerd in infosessies en workshops.
  • Meer dan 55 bedrijven werden kort individueel begeleid, waarvan meer dan 20 bedrijven tot concrete implementatie zijn overgegaan via haalbaarheidsstudies, ontwikkelprojecten of industrialisatietrajecten. Voorbeeldcase: Lowist ontwikkelt concept voor connectie en cloud-integratie van verdwijnpalen.
  • Gebundelde kennis en inzichten, die beschikbaar blijven via individuele dienstverlening door Sirris en Agoria. Contacteer ons.
  • De wegwijzer met lessons learned van het project, die beschikbaar blijft voor bedrijven als downloadbaar e-book.

 

Waarom is slimme geconnecteerde technologie belangrijk voor mijn toekomstige producten?

De wereld telt nu al meer geconnecteerde producten dan mensen en dit in een waaier van toepassingen, van smart city tot smart manufacturing. Door continue evoluties in low-power-elektronica, draadloze connectiviteit en cloud-software komen toepassingen als sensoren en intelligentie toevoegen in een product en data uitwisselen met de cloud en met mobiele apps steeds meer binnen het bereik van kmo’s. Met digitale technologie kan je nog meer dan enkel slimme functionaliteiten toevoegen aan een product. Je kan de gebruiksdata van je producten ook benutten om je productontwikkeling te sturen en te verbeteren. Door digitaal ondersteunde diensten te koppelen aan je product kan je nieuwe businessopportuniteiten valoriseren.

Wegwijs naar slimme geconnecteerde producten na Wat Slim

Omgaan met die vele nieuwe mogelijkheden en nieuwe technologieën in een snel evoluerende wereld is een uitdaging voor veel productbouwers. Sirris en Agoria helpen bedrijven ook na het Wat Slim project met individuele technologische ondersteuning. De wegwijzer blijft ook online beschikbaar.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons