Wat kunt u verwachten op de lancering van onze 4.0 Pilot Factory?

Industrie 4.0 is de toekomst, zoveel is duidelijk. Wat dit echter in de praktijk juist betekent, is dat veel minder. De afgelopen maanden heeft Sirris haar 4.0 Made Real Pilot Factory gebouwd om het concept 'Industrie 4.0' concreet te maken via negen digitale bouwblokken. Eindelijk is het zover en kunnen we u op 7 november onze 4.0 Made Real-infrastructuur onthullen.

Uw productielijn moet sneller, nauwkeuriger en flexibeler zijn om in te spelen op de steeds veranderende vraag. Industrie 4.0 wordt voorgesteld als dé oplossing, maar wat omvat dit eigenlijk en hoe kunt u er voordeel uit halen? Om u dit te tonen, bouwde Sirris een 4.0 Made Real Pilot Factory waarin slimme, digitale oplossingen ontwikkeld en gedemonstreerd (kunnen) worden: geïntegreerde AM, een nieuwe data-architectuur om allerlei gegevensbronnen te combineren en beheerprogramma’s naast elkaar te gebruiken, eID, geconnecteerde machines, transparante werkvloer, geïntegreerde kwaliteitscontrole, productie-assistentie door de operator en nieuwe productietechnologie zoals lasertextureren. 

Na maandenlang bouwen zijn we klaar om onze 4.0 Made Real-infrastructuur te onthullen, zowel in onze site in Luik als in Hasselt. Verschillende locaties illustreren immers de realiteit van een gedigitaliseerde fabriek. U kunt het hele proces digitaal volgen, van bestelling tot levering.


Luik

In Luik leggen we de focus op AM-kwaliteitsgarantie, materiaalbehandeling en kwaliteitscontrole van de componenten in de praktijk en op volgende digitale bouwblokken: demonstrator met geïntegreerde AM, eID als deur naar certificatie, geïntegreerde kwaliteitscontrole en nieuwe productietechnologieën, waaronder AM als basis en lasertextureren.

Hasselt

In Hasselt gaat het om het integreren en connecteren van productieprocessen binnen een transparante productie met de nadruk op de volgende digitale bouwblokken: demonstrator met geïntegreerde AM, nieuwe data-architectuur, geconnecteerde machines, transparante werkvloer, productie-assistentie door operator, nieuwe productietechnologieën en bewerken 4.0, wat betekent dat sensoren aan de machines worden toegevoegd en hun gegevensstroom gebruikt om procesoptimalisatie mogelijk te maken.

Op 7 november kunt u een rondleiding volgen op één of beide vestigingen, zodat u het volledige verhaal hoort.

Deelnemen aan dit unieke event? Alle info vindt u hier!