Wat interviews met digitale pioniers ons leren

"Hyperscale en Microcare zijn de belangrijkste drivers van de digitale economie." Met dit zinnetje startte elk van onze interviews met mensen met een heel uiteenlopende digitale achtergrond. Deze vonden plaats in het kader van onze samenwerking met Bloovi rond digitale transformatie in een Belgische context. Uit die boeiende gesprekken haalden we de belangrijkste take aways.

Een rode draad doorheen de negen interviews die we tijdens het voorbije jaar hebben afgenomen, is dat technologie in een digitaal transformatie-initiatief meestal niet de hardste noot om te kraken is. Het aanwerven van technische profielen is geen lachertje, maar er is heel wat talent en ervaring beschikbaar in het rijke Belgische ecosysteem.

We hebben onze inzichten verpakt in vijf regels die in de interviews naar voren kwamen als kritisch voor digitaal transformatie-succes. Wat de regels zijn om het Hyperscale- en Microcare-succes van uw initiatief mogelijk te maken, kunt u lezen op Bloovi (deel 1).

Over Hyperscale & Microcare
In deze interviewreeks zoomen Peter Verhasselt en Nick Boucart van Sirris in op de essentie van digitale business: schaalbare online diensten. Niet software of de zoveelste technologiehype staat daarbij centraal, wel het vermogen om schaalbaarheid en klant-centriciteit te combineren. Hun boek 'Hyperscale& Microcare’ kan je hier bestellen.

 (Foto: kopij van Hyperscale and Microcare van Judith Ketelslegers, managing partner van Foresightee)

 

Tags: