Waarom kwaliteitstesten voor deze bedrijven al de standaard zijn

Hoewel het (nog) niet altijd verplicht is, beslissen steeds meer bedrijven om hun producten aan grondige kwaliteitstesten te onderwerpen in onafhankelijke labo’s. Gelijk hebben ze, hun 3 redenen lees je hieronder.

Onze Sirris Testlabs weten al langer hoe belangrijk testen is en wat het positieve effect van testen kan zijn voor bedrijven, tijd dus om eens te zien hoe dit leeft bij de bedrijven en polshoogte te nemen via deze nationale enquête over kwaliteitstesten. Help ons uw ervaring en noden rond testen beter te leren kennen en vul de survey in.

1. U voldoet aan de normen

Normen zijn in principe vrijwillig toepasbaar en hebben dus geen bindend karakter. Toch leven veel organisaties ze uit eigen beweging na om de kwaliteits- en veiligheidsvereisten van hun klanten in te lossen.

Bovendien is er in steeds meer domeinen regelgeving die bedrijven verplicht om bepaalde normen te volgen. In dat geval kunt u niet om de normen heen en moet u over certificatie beschikken om uw product op de markt te brengen.

Gecertificeerde autobatterijonderdelen

Accumalux ontwikkelt kunststof batterijonderdelen voor onder andere de automobielsector. Het Luxemburgse bedrijf doet regelmatig een beroep op de testlabs van Sirris voor mechanische testen en de validatie van thermoplastische materialen. De testresultaten helpen Accumalux om de kwaliteit en veiligheid van hun producten op peil te houden.

Check de case van Accumalux

2. U krijgt een onafhankelijk bewijs

Een extern labo voert door meer expertise in specifieke tests deze vaak efficiënt(er) uit. Het kwaliteitsbewijs van een onafhankelijke instantie vormt bovendien een krachtig signaal, soms krachtiger dan een intern waardeoordeel.

Ga bij de keuze van een externe partner na of die al dan niet geaccrediteerd is. Is dat zo, dan bent u er zeker van dat het labo de vereiste technische competenties heeft om de kwaliteit van uw product onder de loep te nemen. Dat bezorgt uw stakeholders én uw klanten gemoedsrust.

Van kwaliteitstests naar internationale certificatie

Het Luikse familiebedrijf Buzon ontwikkelt al ruim 30 jaar verstelbare draagsystemen voor terrassen. De ergonomische en duurzame tegeldragers bestaan uit polymeer dat sinds 1999 getest wordt in de labo’s van Sirris. De onafhankelijke tests helpen Buzon aan internationale kwaliteitscertificaten (CE, ICC, BBA ...) voor hun producten.

Bekijk de case van Buzon

3. U beperkt de risico’s

Vaak besteedt u maanden of zelfs jaren aan de ontwikkeling van een nieuw product. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u ook de tijd neemt om de kwaliteit van uw materiaal grondig te onderzoeken. Zo vermijdt u dat er onverwachte problemen opduiken vóór of – nog erger – na de lancering van uw product, met mogelijke financiële en imagoschade als gevolg.
 

Hoe staat u tegenover kwaliteitstesten?

Om bedrijven (nog) beter bij te staan op het vlak van kwaliteit en testen willen we ons aanbod en onze dienstverlening zo goed mogelijk afstemmen op hun ervaringen en noden. Ook u kunt ons daarbij helpen door aan onze survey over kwaliteitstesten deel te nemen. 

Met uw deelname maakt u bovendien kans om 1 van onze 5 Bluetooth-speakers te winnen.

Neem hier deel aan onze survey.

Wat doen de Sirris Testlabs?

Naast begeleiding in innovatieprojecten biedt Sirris bedrijven ook de kans om haar testlabs te gebruiken. Met beschrijvende, destructieve en niet-destructieve testen op onder andere kunststoffen, metalen en coatings onderzoeken we de kwaliteit van uw materialen en producten. Onze onafhankelijke testlabs zijn geaccrediteerd door de Belgische accreditatie-instelling BELAC. Zo bent u zeker van een deskundig oordeel.

Hier leest u meer over ons aanbod