Vraagtekens bij de bouw van uw slimme product? Laat u coachen en vermijd valkuilen!

Sensoren, intelligentie, connectiviteit en cloud-applicaties toevoegen aan uw product: makkelijker gezegd dan gedaan als u wat minder vertrouwd bent met al die digitale technologieën. Om de valkuilen te vermijden die tot extra kosten, vertragingen en foute technologiekeuzes leiden kunt u best vanaf de start de nodige inzichten verwerven om uw ontwikkeling in goede banen te leiden. Neem deel aan onze groepscoaching 'Hoe bouwt u uw slimme product'!

Uw bedrijf denkt eraan om zijn producten te voorzien van sensoren en intelligentie, te laten communiceren met andere producten, te verbinden met de cloud en te koppelen aan allerlei applicaties? Niet zo evident als u wat minder ervaring hebt met de elektronica, de communicatietechnologie en de software die in en rond uw nieuw product terechtkomen.

Vraagtekens bij het bouwen van uw slimme product

Bij het opstarten van de ontwikkeling heeft u zich vast al afgevraagd welke technologie zoal beschikbaar is, of u uw oplossingen nu zelf moet ontwikkelen of toch kan inkopen, en waarmee u rekening moet houden bij al die technologiekeuzes van sensor tot cloud-applicatie. U wilt ook weten wat er verandert aan uw huidige manier van ontwikkelen nu uw producten meer digitaal worden en hoe u kunt samenwerken met externe partijen.

Als hier te veel onduidelijkheden rond zijn, loopt u snel vast. Door heel veel (zelf) te ontwikkelen riskeert u hogere kosten en langere doorlooptijden. Ondoordachte technologiekeuzes kunnen nog lang doorwerken en er uiteindelijk voor zorgen dat u (deels) opnieuw moet beginnen. Verkeerd inschatten waar de risico’s en de kosten zitten, wilt u vermijden. Of u de ontwikkeling nu zelf wilt opnemen of samen met andere partijen, u moet voldoende zicht hebben op al de nieuwe aspecten en tegelijk het overzicht over het geheel kunnen bewaren.

Valkuilen vermijden vanaf de start

Sirris biedt een groepscoachingtraject aan om uw bedrijf op weg te helpen met de ontwikkeling. Samen met een kleine groep bedrijven die ook een slim product willen bouwen, verwerft u inzichten en tips om uw technologische ontwikkeling uit te tekenen en valkuilen te vermijden. In vier sessies behandelen we de centrale aandachtspunten in de ontwikkeling van een slim product, vanaf het productidee dat uw bedrijf voor ogen heeft tot de industrialisatie. We putten hierbij uit onze ervaring opgebouwd bij het begeleiden van tientallen bedrijven bij de ontwikkeling van slimme producten en digitale diensten.

U brengt uw eigen case en uitdagingen mee en brengt die een stap verder tussen de sessies door op basis van de tips. Tegelijk steekt u wat op van de uitdagingen en ervaringen van andere bedrijven. Na de eerste twee sessies rond uw beoogde ontwikkeling wordt ingezoomd op de technologielagen in uw product (sensoren, embedded platform, connectiviteit) en rond uw product (cloud en applicaties).

Tijdens het traject is er eveneens de mogelijkheid om in aparte sessies met de lesgevers individueel dieper op uw specifieke vragen in te gaan.

Interesse om deel te nemen? Kom meer te weten over het programma en schrijf u in via onze agenda.

Dit initiatief maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Digitalisering, Duurzaamheid & Industrie4.0. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.

#industriepartnerschap #sterkondernemen (Bron foto bovenaan: https://nl.dreamstime.com/)