Vinger aan de pols van Factory 4.0-project

Interreg Factory 4.0 

De nieuwsbrieven van Interreg-project Factory 4.0 houden u op de hoogte van de laatste evoluties, events en getuigenissen binnen het project. Een overzicht van de laatste nieuwtjes.

De eerste nieuwsbrief van 2020 van Factory 4.0 staat deels in het teken van de technologiebeurs Prototyping MNE in Kortrijk, waar POM West-Vlaanderen en Sirris samen met TUA West en hun kennispartners hun diensten aan de industrie presenteerden.

Een tweede topic is de verdere ontwikkeling en industrialisering van celassemblageprocessen van Tesseract Solutions, een jonge Franse onderneming die gerobotiseerde cellen en software voor de industrie aanbiedt.

Verder in de kijker de slimme assemblagelijn in het Sirris-labo in Kortrijk die onlangs een tijdsregistratiesysteem kreeg. De assemblagelijn wordt gebruikt om te demonstreren hoe technologie de operator kan ondersteunen bij de verschillende assemblagehandelingen.

Ten slotte ook een getuigenis van Vlaamse kmo Duva Choc-O-Fruits, die stappen richting automatisering van de productie van gekonfijte vruchten omhuld met chocolade nam, om deze rendabeler te maken.

Meer weten? De volledige nieuwsbrief van het Factory 4.0-project kunt u hier lezen!