Vijf trends in geprinte elektronica

In-Mold Electronics wint aan belang; 5G en elektrische voertuigen zijn nieuwe kansen en leveranciers zijn intussen ook betrokken partij; gezondheidszorg is de belangrijkste markt; hybride elektronica is in volle ontwikkeling.

Ter gelegenheid van het jaarlijkse event in de VS voor geprinte elektronica heeft IDTechEx een aantal waardebeoordelingen op papier gezet betreffende de maturiteit van deze technologie.

Het fundamenteel onderzoek op dat gebied gaat met rasse schreden vooruit in diverse richtingen, maar de industrie is geleidelijk terug gaan focussen op de specifieke kansen en toepassingen waar de technologie een hoge meerwaarde heeft. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het gebruik van inkjet printing in het productieproces van printborden waar men meerdere stappen kan weglaten, het verbruik van materialen aanzienlijk kan verminderen en tijd bespaart voor het oppuntstellen van nieuwe ontwerpen. Dit heeft geleid naar nieuwe activiteiten gebaseerd op platformen zoals In-Mold Electronics die meer toegevoegde waarde bieden vergeleken met de bestaande procedés.

IDTechEx heeft in 2019 vijf trends kunnen vaststellen:

Lees meer op Techniline.