Verwerf inzicht in digitale technologie tijdens Circular Bytes Workshop

Hoe kunnen digitale technologieën u helpen kwaliteitsvoller en efficiënter te recycleren? Dat komt u op 4 mei te weten tijdens de eerste Circular Bytes Workshop, die inzoomt op digitale technologieën ter ondersteuning van recyclage.

Internet of Things en digitale technologieën kunnen een schat aan informatie leveren over waar een product zich bevindt, de staat, het gebruik, hoe het is samengesteld, etc. en kunnen zo een belangrijke stimulans vormen voor circulair ondernemen. Momenteel blijven digitaal en circulair echter nog te veel twee afzonderlijke werelden. Het project Circular Bytes wil daarom:

  • Concrete vragen rond circulaire economie, zoals ‘ik weet niet waar mijn product zich momenteel bevindt’, ‘ik weet niet waar de waardevolle componenten of materialen in een product zich bevinden’ en ‘ik krijg de omgekeerde logistiek niet efficiënt georganiseerd’ koppelen aan welbepaalde digitale technologieën (sensornetwerken, visietechnieken, apps, digitale platformen, machine-to-machine connectiviteit, RFID, cloud computing, data analytics, ...)
  • Bedrijven die een circulair bedrijfsmodel willen toepassen matchen met aanbieders van een digitale oplossing die dit kunnen faciliteren.

Waarom deelnemen?

  • U gaat rechtstreeks in gesprek met aanbieders van digitale technologieën over oplossingen op maat van uw bedrijf.
  • U krijgt een zicht op welke partnerschappen in uw waardeketen nodig zijn om de match tussen uw vragen rond circulaire economie en een ‘enabling’ digitale technologie ook daadwerkelijk rond te krijgen.
  • U gaat zelf aan de slag om uw doelstellingen rond recyclage scherper te stellen en te koppelen aan een mogelijke combinatie van ondersteunende digitale technologieën.
  • U krijgt inspirerende binnenlandse en buitenlandse voorbeelden aangereikt.

Bovenop dit alles trakteert imec u aan het einde van de workshop op een demo van hun allerlaatste multispectrale technologie voor optimale sortering.

Voor wie?

Sorteert en/of recycleert u afvalstromen? Maakt, beheert of gebruikt u machines voor het sorteren en/of recycleren van afval? Bent u een producent die meer van zijn producten op hoogwaardige manier gerecycleerd wil zien worden? Schrijf u dan zeker in voor de eerste Circular Bytes workshop op 4 mei bij imec!

Deelname aan de workshop is gratis, maar inschrijven is nodig. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.

Circular Bytes is een project van Agoria, in nauwe samenwerking met Sirris, imec, Go4Circle en Verhaert, met steun van Vlaanderen Circulair.