Verse tuinkruiden het hele jaar door

De startup 4Senses ontwikkelde een multifunctionele slimme binnenhuistuin om het hele jaar door verse tuinkruiden bij de hand te hebben. Aan de hand van een 3D-print van een eerste concept kon Sirris technische adviezen en raad geven.

4Senses is een startup die actief is op gebied van stadslandbouw. Onder de merknaam Calla Garden hebben zij een concept ontwikkeld dat het voor iedereen moet mogelijk maken in de keuken met een kleine inspanning tuinkruiden die men in de winkel koopt, in leven te houden en door te kweken. Met een pompsysteem, een speciale lamp voor tuinbouw en slimme sturing krijgen de plantjes in het Calla hydrocultuursysteem alle essentiële elementen voor hun groei.

Dankzij een eerste ontwerp gerealiseerd door Ideasign, was Calla erin geslaagd haar klanten te overtuigen via een crowdfundingcampagne. Er bleven wel nog technische problemen op te lossen vooraleer het product op de markt te kunnen brengen.

4Senses heeft zich daarvoor gewend tot Sirris voor de realisatie van een prototype om de mechanische belemmeringen van het product weg te werken, evenals het probleem van de montage en de begieting.

Vervolgens is het bedrijf te rade gegaan bij iol Strategic Design, jarenlang partner van Sirris, om het concept en het ontwerp te herwerken rekening houdend met alle aan- en opmerkingen betreffende techniek, ergonomie en design.

Na deze nieuwe vormgeving is Sirris kunnen overgaan tot een eind-prototype waarmee 4Senses aan de slag kon gaan in de verdere stappen naar serieproductie.

Tags: