Is uw kennis van de machinerichtlijn up to date?

Agoria organiseert de komende weken verschillende opleidingen in het kader van machineveiligheid en de machinerichtlijn.  

Agoria Academy Blended Learning: Europese machinerichtlijn 2006/42/EG (8 november)
De toepassing van de machinerichtlijn bij het ontwerp van nieuwe machines vereist een geïntegreerde aanpak. Het volstaat niet langer om de machine na de ontwerpfase te evalueren op mogelijke risico's. Al in de ontwerpfase moet inherent rekening worden gehouden met het voorkomen van risico's. Na deze opleiding bent u in staat om de eisen van de machinerichtlijn op realistische wijze toe te passen.
Lees meer...  

 

Agoria Academy: Welke veiligheidsnormen zijn van toepassing op uw machines? (22 november)

Deze opleiding geeft u een volledig overzicht van de A- en B-normen uit de wereld van de machinerichtlijn (2006/42/EG), die het vaakst worden toegepast bij de ontwikkeling van machines.
Lees meer...  

Agoria Academy Blended Learning: Risicoanalyse bij machines (29 november)
Met deze e-learning leert u de theorie van de risicoanalyse wanneer het u het beste uitkomt. Nadien gaat u een halve dag aan de slag om de theorie aan de praktijk te koppelen via oefeningen en groepswerken in de 'Classroom of the Future'.
Lees meer...  

Agoria Academy: Elektronische besturingssystemen met een veiligheidsfunctie (6 december)
De machinerichtlijn beoogt het elimineren van veiligheids- en gezondheidsrisico's. Tijdens deze eendaagse opleiding door Sirris en Agoria leert u elektronische besturingssystemen met een veiligheidsfunctie op een correcte manier ontwerpen en valideren. Een must voor R&D-managers, projectmanagers en ontwerpers.
Lees meer...