Uitreiking certificaten QRM Alpha Specialist, gelegenheid voor inspiratie en ideeënuitwisseling

De opleiding tot QRM-specialist in het voorjaar heeft haar vruchten afgeworpen. Op 24 oktober mochten de deelnemers die geslaagd zijn voor het examen hun certificaat in ontvangst nemen uit de handen van QRM-grondlegger Rajan Suri zelf. Gastbedrijf voor de uitreiking was Parker Hannifin in Boom, de wereldwijde marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën.

Deelnemers van de opleiding, die ook nu weer simultaan in Leuven en Gent had plaatsgevonden, mochten zich opnieuw verwachten aan een leerrijk event met bezoek aan de productiehal van Parker. Verschillende werknemers van het gastbedrijf hebben immers de opleiding zelf gevolgd en de onderneming is ondertussen bezig met de implementatie van de QRM-strategie op de werkvloer.

Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën, systemen en componenten voor aandrijving, besturing en procesbeheersing, om zo de meest uiteenlopende engineeringproblemen in tal van domeinen op te lossen. De site in Boom produceert allerlei soorten dichtingsringen, hoogprecisiecomponenten uit verschillende materialen en met diameters tot 4,5 m. Bij het overgrote deel van de orders gaat het om kleine aantallen die niet of niet frequent terugkeren. De komst van enkele nieuwe machines en de overname van productieactiviteiten uit een andere Europese afdeling vroegen om een andere aanpak in de productiehal.

Deze nood aan verandering en het proces richting QRM werden uitgebreid uit de doeken gedaan tijdens de voorstelling van Parker door Rudy Steps en Ortwin Crols, die beiden eerder al de opleiding volgden. Daarna konden de aanwezigen een rondleiding volgen door de productiehal, waar verschillende materialen verwerkt worden tot de meest uiteenlopende dichtingsringen. De deelnemers kregen er uitgebreid uitleg over de QRM-aanpak, waarbij al enkele cellen gevormd werden op de productievloer.

Na de rondleiding vond de uitreiking van de certificaten plaats. De deelnemers kregen tijdens het event de gelegenheid ideeën uit te wisselen, inspiratie op te doen tijdens netwerking met de kandidaten van beide opleidingen, de docenten en met Suri zelf, die voor de gelegenheid aanwezig was.

Nieuwsgierig wat quick response manufacturing (QRM) voor uw productie kan betekenen? In november start een nieuwe opleidingsreeks rond QRM in Gent en Heverlee. Deze tiendelige opleiding stelt u in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase uit te voeren en de implementatie te ondersteunen. Lees er meer over in onze agenda.

Tags: