Uitdagingen van design for AM op Europees niveau aangepakt

Het AMable-project voorziet ondersteuning bij design for additive manufacturing en de ontwikkeling van de AM-keten. Op 20 maart vindt de AM Stakeholder Workshop plaats in Aken, waarop de stakeholders uit de maakindustrie de meest dringende problemen en de meest belovende richtingen kunnen aanbrengen.

Het H2020-project AMable geeft bedrijven ondersteuning bij hun eerste stappen in de richting van additive manufacturing. Verschillende actoren hebben hun kracht gebundeld om de uitdagingen rond AM op Europees niveau aan te pakken. Alle technologieën komen hierbij aan bod, van kunststoffen over polymeren en metalen. AMable biedt diensten aan gericht op de uitdagingen voor nieuwkomers, liefhebbers en experts. Langs de waardeketen wordt u begeleid langs de vier stadia, van idee tot levering. Doel is de digitalisering van de hele keten en verzekering van kwaliteit door het toepassen van blockchain.

Workshop

Op 20 maart vindt de AM Stakeholder Workshop plaats in Aken, om de stakeholders in te lichten en nauwer te betrekken bij het project. Deze sessie van een dag zal volgende topics behandelen: extensie van de file formats, connectiviteit van de AM-machines, vaardigheden en opleiding voor AM-processen. Binnen dit project is ruimte voor de realisatie van meerdere cases. Ook dit zal aan bod komen tijdens de workshop.

Omdat AM een andere aanpak vraagt voor ontwerpers brengt Sirris het e-book 'Design for additive manufacturing: a feasible methodology' uit waarmee we u verder willen helpen. In dit gratis e-book bieden we u een algemene designmethodologie voor AM in zes fasen. Zo kunt u het potentieel van AM optimaal leren benutten.

Tags: