Tools en materialen voor productontwikkeling, van idee tot realiseerbaar ontwerp

Hulp nodig om van uw ideeën tastbare, vermarktbare producten te maken? Kom op 7-8 november naar Kortrijk Xpo voor een volgende editie van de vakbeurs Prototyping. Ook Sirris zal aanwezig zijn met een stand en een bijdrage leveren.

Voor de vakbeurs Prototyping slaan Howest Industrial Design Center en Xpo Kortrijk opnieuw de handen in elkaar. De nadruk ligt op het volledige ontwerpproces, van idee tot en met de realisatie van een businessmodel en de productie van kleine series of van een nulserie. Enkele thema's voor deze edities zijn 'Productontwikkeling van de toekomst', 'Producten ontwerpen met AR en VR', 'Circulair of duurzaam ontwerpen is de toekomst', 'Additive manufacturing', ...

Op de beursvloer stellen bedrijven en onderzoekscentra hun technologieën, materialen, tools en technieken voor om al uw ideeën te materialiseren. Ook Sirris zal hier aanwezig zijn met een stand (nr. 664), waar u allerlei ontwikkelingen kunt bekijken, zoals een 3D-geprinte horloge.

Prototyping is ook een netwerkevent om u te inspireren rond het belang van goede, geïntegreerde productontwikkeling en innovatie. Daarom worden parallel aan het beursaanbod seminars en real-life casestudies gepresenteerd in samenwerking met exposanten, gastsprekers en kennispartners. Zij brengen inspirerende verhalen waarbij de nadruk ligt op alle stappen van een ontwerpproces. Verder is er ruimte voor matchmaking en kunt u inspiratie opdoen op de tentoonstellingen.

Sirris-expert Simon Vermeir brengt de presentatie 'The AM Integrated Factory - Certified 3D printing', rond het concept van de AM Integrated Factory, dat Sirris eind 2017 lanceerde. Deze vormt vandaag de sleutel om het klantenvertrouwen in geprinte onderdelen te bevestigen. De presentatie geeft zicht op een methodiek om gecertifieerde 3D-prints af te leveren.