Toepassingen voor lucht- en ruimtevaart

Tijdens hun vluchten of wanneer ze eender waar ter wereld op luchthavens geparkeerd staan, zijn toepassingen in de lucht- en ruimtevaart eveneens onderhevig aan extreme temperaturen en  grote temperatuurschommelingen. Extreme limieten en grote temperatuurverschillen vormen  uitdagingen voor het ontwerp en de bedrijfszekerheid  van bepaalde onderdelen en subsystemen die vliegtuigen, helikopters, drones en ruimtetuigen.

In onze klimaatkamer kunnen er onderdelen, complete systemen in het bijzonder getest en gevalideerd worden voor koude of warme klimaatomstandigheden. Zo kunnen bijvoorbeeld aandrijfsystemen voor kleine vliegtuigen, helikopters en drones getest worden op koude opstart, en kunnen hydraulische systemen op eventuele lekkage worden gecontroleerd. Grote landingsgestellen kunnen functionele testen ondergaan in extreem koude omgeving en kunnen tevens op ijsvorminggetest worden. Daarnaast kunnen er in het test labo ook ontdooisystemen en anti-ijsvorming coatings gevalideerd worden d.m.v. ijsspuitpistolen. 

Dankzij de grote afmetingen kunnen klanten volledige systemen testen zoals drones, helikopters, radarsystemen of zelfs satellietinstallaties.