Terugblik op de JEC in Parijs

Het JEC-event dat elk jaar in Parijs plaatsvindt, geeft professionals de kans om kennis te maken met de sector van de composieten. Wat kunnen we onthouden van de editie 2019?

De JEC-vakbeurs rond composietmaterialen vond plaats in Parijs van 12 tot 14 maart 2019. Dit jaar namen 1.300 exposanten - onder wie Sirris - uit 115 landen deel. Wat kunnen we onthouden?

Aziatische aanwezigheid

Zoals op heel wat vakbeurzen vandaag, waren de Aziaten ook tijdens de JEC sterk vertegenwoordigd, weliswaar verspreid over de beurs. Het ging vooral om instellingen, R&D-organisaties en kleine ondernemingen. Hun aanwezigheid was niet als een ‘dorp’ gestructureerd, zoals voor België of Nederland, noch per regio, zoals het geval was voor Frankrijk en Duitsland. Een dergelijke organisatie heeft nochtans een sterkere impact op de bezoekers en creëert een meer gemoedelijke sfeer.

Thermoplastische composieten

Thermoplastische composieten en hybriden zetten hun opmars verder. De aanwezigheid van deze materialen, vooral via demonstrators, neemt jaar na jaar toe, ten koste van de thermoharders.

Ingieten en multimaterialen blijven sleutelbegrippen, zoals blijkt uit de werkstukken die het Duitse Elringklinger presenteerde.

Robotica

Terwijl Industrie 4.0 op de beurs nog niet meteen een blijvende indruk heeft nagelaten, is niets minder waar voor robotica. De interesse hiervoor is duidelijk aanwezig binnen alle niveaus van de productieketen: plaatsen van versterkingen, snijden, afbramen, positioneren van de prepregs, niet-destructieve controle... Heel wat machines waren fysiek op de beurs aanwezig, andere werden aan de hand van video gedemonstreerd.

Zo stelde het Nederlandse Airborne een ‘pick and place-systeem’ voor, bestaande uit een matrix met individueel te activeren ventielen om werkstukken met diverse vormen te verwijderen, die volgens een patroon uit een composietmateriaal zijn uitgesneden, en deze op de juiste plaats te deponeren in de toepassingszone.

3D-printen

3D-printen was misschien minder aanwezig dan de vorige jaren voor wat de kleine lowcostmachines betreft. Toch waren sommige demonstrators voor de fabricage van gereedschap indrukwekkend op het vlak van afmetingen en kwaliteit van de geprinte stukken.

Dit was bijvoorbeeld het geval van een matrijs voor een helikopterschroef die op een SLAM-machine van Thermwood werd gemaakt; de machine combineert additieve en substractive fabricage via eenzelfde portiek (zie Techniline 26.01.18 - Additive manufacturing : enkele nieuwe toepassingen).

Het Amerikaane Ingersoll stelde Masterprint voor, een systeem dat ook de automatische uitwisseling van de extruder mogelijk maakt met een vijfassige freesmachine voor de afwerking. Het WHAM-gamma (Wide and High Additive Manufacturing) biedt een bouwvolume van 7x3x14 m (zie Techniline 11.11.16 - Additive manufacturing: twee grote polymeermachines).

Virtual Reality/Augmented Reality

Hoewel de technieken op het vlak van AR/VR zich geleidelijk aan verspreiden binnen alle activiteitssectoren, lijkt de composietensector hiervoor nog niet echt interesse te hebben.

Op de beurs was echter een interessante toepassing van het Duitse Von Roll Automotive te zien: een beschrijving van de componenten van een voertuig verscheen op een scherm naarmate het zich verplaatste voor een schaalmodel van het voertuig.

Materialen

We stelden vast dat composieten met natuurlijke vezels minder aanwezig waren dan de vorige jaren.

Het Zwiterse BComp stelde een technologie voor op basis van een versterkingsrooster in natuurvezel, dat het product een grotere hardheid bezorgt met een minimum aan gewicht. Geïnspireerd door bladeren van bomen creëerde het bedrijf een nerfstructuur op één zijde van een element met een dunwandige behuizing, en slaagde er bovendien in om details te injecteren op de gestructureerde zijde.

Wat de recycleerbare materialen betreft, werden diverse toepassingen bedacht: design, juwelen, gespen van broeksriemen, maskers...

Technologieën

A + Glide Forming is een permanente en geautomatiseerde technologie die door het Spaanse Applus + is ontwikkeld voor de productie van langsliggers met complexe krommingen. We vinden dergelijke stukken met Omega- of T-doorsnede in de romp of de vleugels van vliegtuigen (tot 40 m). De technologie bestaat erin het prepreg of de thermohardende droge voorvorm op de mandrijn te persen door middel van een flexibele vorm onder druk - een ‘ballon’.

Het Duitse Cokoni stelde Dynapixel voor, een technologie voor herconfiguureerbaar gereedschap. Dankzij een discretisatie van het oppervlak van het instrument door middel van pinnen en schroeven is het mogelijk om snel instrumenten en prototypes te creëren.

Besluit

Tijdens de JEC 2019 werden geen spectaculaire nieuwigheden onthuld, maar wel interessante innovaties. Er traden bepaalde trends op de voorgrond die de strategische posities van Sirris met zijn nieuwe Product Development Hub in Seraing en haar Composites Application Lab in Heverlee, andermaal bevestigen.