Overslaan en naar de inhoud gaan

SLC-Lab ontwikkelt en produceert gebruikscase voor Siemens en Flanders Make

Voor het ICON-onderzoeksproject Videspro - Virtual Design platform for Sheet material Products deed Flanders Make samen met Siemens een beroep op SLC-lab voor de ontwikkeling en productie van een gebruikscase.

Het Flanders Make-project, gefinancierd door de Vlaamse overheid via het Agentschap Innoveren en Ondernemen, heeft onder meer als doel de ontwikkeling en validatie van een virtueel ontwerpplatform voor gevormde plaatmateriaalproducten dat moet toelaten de producteigenschappen te voorspellen volgens de initiële plaateigenschappen en de productprocesparameters. Daarnaast wil het de oorspronkelijke plaateigenschappen en productieparameters optimaliseren om zo bepaalde eindeigenschappen van het product te bekomen.

Simulatie voorspelt experiment

De gebruikscase die samen met Siemens, Flanders Make en het SLC-Lab werd ontwikkeld en geproduceerd omvatte karakterisering van het materiaal, ontwerp van een matrijs, processimulatie en een ontwerp van het onderzoek rond het experiment.

 

Links de simulatie van het persvormen van thermoplastische composieten, rechts is te zien hoe in het experiment dezelfde vorm en plooien te zien zijn als in de simulatie