Overslaan en naar de inhoud gaan

Made Different-transformatie voor componentenafdeling Daikin

Om zich te verzekeren van een duurzame toekomst, moeten maakbedrijven zich ontpoppen tot hoogtechnologische organisaties. Daikin stapte in het ‘Made Different’-programma van Sirris en Agoria om zijn componentenafdeling stap voor stap te transformeren tot fabriek van de toekomst.
  • Daikin Europe profileert zich als dé componentenspecialist binnen de groep
  • Continue procesoptimalisatie binnen de componentenafdeling is onontbeerlijk
  • De Made Different-technologieroadmap zal uitmonden in een innovatietraject op maatDaikin Europe, dochter van de gelijknamige Japanse multinational, ontwikkelt en produceert HVAC-systemen (heating, ventilation & air conditioning), warmtepompen en koelingsinstallaties.

“Kunnen er binnen de componentenafdeling nieuwe technologieën ingezet worden om stappen te automatiseren of de operatoren te ondersteunen?”

Dé referentie blijven

Binnen de internationale groep profileert Daikin Europe zich als dé leverancier van componenten. Om die referentiepositie te behouden, streeft het bedrijf continue verbetering na van zijn productieprocessen.
Centrale vraag: kunnen er binnen de componentenafdeling nieuwe technologieën ingezet worden om stappen te automatiseren of de operatoren te ondersteunen? Daikin stapte in het Made Different-programma voor de uitwerking van een actieplan op maat.

Van technologieroadmap …

Met Made Different willen de Vlaamse regering, Agoria en Sirris de Vlaamse maakindustrie versterken en in de wereldtop laten meespelen. Voor Daikin maakten de experts een grondige doorlichting van de bestaande situatie, de uitdagingen en de prioriteiten. Vervolgens werd een technologieroadmap opgesteld met concrete voorstellen om de componentenafdeling helemaal futureproof te maken.

… naar innovatie op maat

In een volgende transformatiestap zal de technologieroadmap worden vertaald naar een concreet innovatietraject. Experts van Sirris en Agoria zullen het team van Daikin begeleiden bij het opzetten en implementeren van dat traject op maat binnen de componentenafdeling.