Overslaan en naar de inhoud gaan

Lean startup als leidraad voor SaaS-applicatie bij Acsone

Als software-integrator maakt Acsone vooral business software applicaties op maat. Een erg arbeidsintensief en moeilijk reproduceerbaar businessmodel, wat het Brusselse bedrijf tot een diversificatie noopte. Sirris hielp om de omslag van maatsoftware naar een standaard Software as a Service (SaaS)-product te maken in de constructie markt. Via een reeks Sirris-workshops kreeg Acsone de lean startup-methodologie onder de knie.

Tussen maatsoftware ontwikkelen en een standaard SaaS-applicatie verkopen, ligt een wereld van verschil. Het eerste brengt, naast de nodige IT-skills, vooral project- en accountmanagement mee. Een IT-applicatie aan de man brengen, houdt een totaal ander businessmodel in. Acsone moest dus eigenlijk van nul beginnen om het product zelf, het marktsegment en de prijs trefzeker te bepalen.

Stapsgewijze uitrol

“De stap van een dienst naar een product houdt ook heel wat risico’s in”, vertelt Nick Boucart (Senior Advisor Software Engineering & ICT bij Sirris). “Om die zo laag mogelijk te houden, maakten we Acsone in een aantal workshops wegwijs in de principes van de lean startup. Daar toonden we hoe ze hun doelgroep en producteigenschappen effectief konden afbakenen, om de applicatie vervolgens stapsgewijs in de markt te zetten.”

Sirris zorgde ook voor een testsessie met potentiële klanten en een opleiding rond lean pricing, een hot topic bij nieuwe productontwikkeling. Daardoor kon Acsone relatief snel een eerste versie van een schaalbare applicatie uitrollen. In lijn met de lean startup-filosofie vroeg het bedrijf veel feedback aan zijn 'early adopters' en stuurt het de applicatie geregeld bij. Inmiddels baanden die lean-strategieën al het pad naar interessante nieuwe klanten in de constructie markt.