Overslaan en naar de inhoud gaan

Grijponderdeel van cappingmachine van Ronchi gaat op 3D-dieet

Al ruim een halve eeuw ontwerpt en vervaardigt Ronchi machines voor het verpakken van vloeibare producten, van voedingswaren tot chemische en cosmetische vloeistoffen. De Italiaanse machinebouwer produceert onder meer cappingmachines, die schroefdoppen op plastic flessen draaien. Samen met Sirris dook Ronchi in de mogelijkheden van 3D-printing om het apparaat nog performanter te maken.
  • Dankzij 3D-printing werd het grijponderdeel van een schroefdopmachine niet alleen veelzijdiger, maar ook 92 procent lichter.
  • Bijgevolg kan een lichtere aandrijving gebruikt worden, waardoor de machine in zijn geheel sneller werkt.
  • Bovendien daalde de productiekost van het grijponderdeel met zo’n 65 procent.

De Italiaanse machinebouwer Ronchi specialiseert zich al sinds 1966 in de productie van verpakkingsmachines voor vloeibare producten. En dat voor de meest uiteenlopende sectoren, van gezondheidszorg over voeding tot farmaceutica.

Dankzij een topologische optimalisatie en 3D-printing speelde het grijponderdeel van de machine maar liefst 92 procent van zijn oorspronkelijke gewicht kwijt.

Veelzijdiger en lichter

Ronchi klopte bij Sirris aan met een opdracht. Zo wilde het Italiaanse bedrijf de grijper lichter maken, zonder aan sterkte in te boeten. Daardoor zou de schroefdopmachine sneller kunnen werken. Een ideale businesscase voor 3D-printing en het Additive Manufacturing-team van Sirris. 

Afgeslankt onderdeel

Aan de hand van gesofisticeerde software bepaalde het Sirris-team hoe het grijponderdeel optimaal (d.i. met zo weinig mogelijk massa) in de machine kon worden geïntegreerd: een zogeheten topologische optimalisatie om het gewicht van de grijper terug te schroeven. Verder werd ook nagegaan of de grijper, via selectief lasersinteren, in polyamide 12 kon worden vervaardigd in plaats van in roestvaststaal. Deze stevige kunststof staat bekend om zijn chemische resistentie en zijn hoge slijt- en standvastigheid. 

Sneller, beter, goedkoper

Dankzij de topologische optimalisatie speelde de schroefdopgrijper maar liefst 92 procent van zijn oorspronkelijke gewicht kwijt. Bijgevolg volstaat een lichtere aandrijving om het onderdeel te doen werken, waardoor de snelheid van de machine in zijn geheel licht omhooggaat. En door de grijper via lastersinteren in kunststof te vervaardigen, daalt de productiekost spectaculair: van 260 euro naar 90 euro. Oftewel, een kostenoptimalisatie van niet minder dan 65 procent.