Overslaan en naar de inhoud gaan

Gestroomlijnde processen leveren feilloze keuken- en woonconcepten

Emmanuel Fraeye uit Ardooie ontwerpt, bouwt en plaatst keukens en interieurs op maat. Om elk project tijdig en zonder kwaliteitsverlies te kunnen realiseren, stroomlijnde het bedrijf samen met Sirris zijn bedrijfsprocessen.

Het ontwerpen en plaatsen van keukens en interieurs is complex doordat heel wat expertises en verschillende partijen betrokken zijn. Dit proces is dus gevoelig voor fouten en vertraging, twee pijnpunten die perfect te vermijden zijn wanneer iedereen steeds op het juiste moment over de juiste info beschikt en de processen optimaal verlopen. Een team van medewerkers maakte er werk van, samen met specialisten van Sirris.

Tal van verfijningen

Om de kans op fouten tot een minimum te herleiden, voerden de medewerkers van het bedrijf enkele belangrijke verbeteringen door. Zo verfijnden ze de gebruikte projecttemplates, om misverstanden en ontbrekende info te vermijden. Daarnaast verbeterden ze de communicatie tussen de betrokken afdelingen door wekelijkse reviewmomenten in te lassen. Daarop worden de planning, de conceptontwikkeling en het finale design geëvalueerd.

 

Ook de processen van het ontwerp- en studiebureau werden bijgeschaafd. Zo werd een planningsbord ingevoerd, zodat de medewerkers van de dienst steeds perfect weten welke taken op hen afkomen. Bovendien zijn enkele vaste ontwerpelementen gestandaardiseerd, zodat hetzelfde werk niet telkens opnieuw hoeft te gebeuren.

Continue verbetering

Dankzij de gezamenlijke inspanningen van de medewerkers verlopen de processen binnen het bedrijf een stuk gestroomlijnder. Omdat deze voor verbetering vatbaar blijven, steken enkele kantoormedewerkers wekelijks de koppen bij elkaar om de processen verder op punt te stellen en eventuele verbeterpunten aan te pakken. Dit gebeurt aan de hand van een visueel bord waarop de verbeteracties met post-its worden opgevolgd.