Overslaan en naar de inhoud gaan

Fomeco halveert doorlooptijd dankzij quick response manufacturing

Bij Fomeco uit Zwevegem staat de productie van buizen en platen in het teken van een just-in-timelevering. Bovendien kunnen klanten hun bestelling nog zeer laat wijzigen. Door de lange doorlooptijden is dit geen sinecure voor planning en kwaliteitscontrole. Samen met Sirris voerde het bedrijf stapsgewijs QRM in, wat de doorlooptijd van één productielijn zal halveren.

Efficiënter produceren zonder aan flexibiliteit in te boeten, staat bij Fomeco al langer op de agenda. Zo integreerde het bedrijf al doeltreffendere planningstools en volgde het opleidingen via Sirris rond QRM. Een herziening van de productie was een volgende stap.

Positieve reacties
“Fomeco’s aanpak met grote serieaantallen per productiestap, grote tussenvoorraden en de nood aan een flexibele klantenbelevering, brengt ook enkele nadelen met zich mee”, vertelt Mark Van Pee (Senior Engineer Smart Production bij Sirris). “Zo gaat er capaciteit verloren aan niet dringende orders, zijn er lange doorlooptijden en komen kwaliteitsproblemen pas laat aan het licht. Om die euvels te verhelpen, bleken de principes van QRM en Toyota Kata geknipt.”

De plaat- en buisspecialist besloot de doorlooptijdverkorting stap voor stap in te voeren. Een team van betrokken medewerkers ging van start met kleine experimentele stappen volgens de continu verbetermethode. Zo werd vanuit de planning het vrijgavemoment van de productieorders aangepast. Daarna verkleinde Fomeco stapsgewijs de seriegrootte vanaf het zaagproces. Tegelijkertijd zocht het projectteam naar extra capaciteit op de werkposten via efficiëntere werkwijzen. Dit alles leidde tot kortere doorlooptijden, waardoor Fomeco pas veel later aan een af te leveren order dient te beginnen. De eerste fase was een succes: de interne doorlooptijd voor een van de productielijnen evolueerde van 50 naar 25 dagen. Door de vele positieve reacties van klanten zal het bedrijf op hetzelfde pad verder gaan.