Overslaan en naar de inhoud gaan

Belparts pioniert met reële oplossingen voor reële problemen

Midden jaren 80 startte Belparts als onafhankelijk distributeur van onderdelen voor gebouwenautomatisatie, voornamelijk voor verwarmings- en koelinstallaties. Vandaag ontwikkelt en produceert het familiebedrijf zelf innovatieve oplossingen die garant staan voor een optimaal comfort en energieverbruik.

Uitdaging | Nieuw concept voor HVAC

Innovatie zit het ingenieursbedrijf Belparts in de genen. Een aantal jaren geleden ging het bedrijf op zoek naar een totaal nieuw concept voor HVAC (Heating, Ventilation & Air Conditioning), waardoor beheerders van grote gebouwen heel gericht zouden kunnen ingrijpen bij problemen.

Oplossing | Dynamic Flow Networking

In samenwerking met Sirris werden innovatieve oplossingen uitgewerkt als Dynamic Flow Networking: een unieke tool die de werking van HVAC-installaties visueel fijnmazig voorstelt. Zo hebben beheerders het comfort en energieverbruik van gebouwen beter onder controle. Alle veldcomponenten  die Belparts ontwikkelt, passen in dat vernieuwende concept.

Ook voor de ontwikkeling van de FMEA of Failure Mode Effect Analysis was er de afgelopen jaren een sterke kennisoverdracht tussen Sirris en Belparts. Belparts-experts kunnen voortaan nagaan wat er mogelijk fout loopt bij het design en gebruik van hun innovaties.

Doordat Sirris voor elk aspect van technologische innovatie een specialist in huis heeft, kon het Belparts bovendien ondersteuning bieden om een montage-inrichting op te zetten, slimme productiemethodes te ontwikkelen in een one-piece-flow, montage-instructies uit te werken, of specifieke lekkageproblemen aan te pakken.

Resultaat | Continue innovatie

Belparts groeide in de loop van de jaren uit tot een bekende marktspeler en staat intussen aan de top in de productie en ontwikkeling van HVAC-componenten. Door uit te pakken met reële oplossingen voor reële problemen vervult het bedrijf een echte pioniersrol binnen de meer conservatieve bouwsector.