Overslaan en naar de inhoud gaan

Basalte, een snelle groeier in innovatieve, energiezuinige domoticaconcepten

Basalte, een jong bedrijf uit regio Gent, ontwerpt designproducten voor domotica, om het comfort in de moderne woning te verhogen. Dankzij de energie-efficiëntie van deze concepten gebeurt dit bovendien op een energiebewuste manier.

Al jaren werkt Basalte geregeld samen met Sirris via allerhande projecten. Zo werden de kunststof domoticaproducten eerst verspaand. De vraag naar dergelijke domoticaproducten van Basalte nam echter een stevige vlucht. Aspecten, zoals kwaliteit, assemblage en disassemblage, werden ook steeds belangrijker. Hierdoor drongen zich andere, snellere productiemethoden op en spuitgieten leek hierbij een interessante optie.

Sirris gaf advies rond de haalbaarheid van kunststofinjectie voor de productie van de domoticacomponenten. Het leverde daarnaast ook de noodzakelijke expertise op gebied van de spuitgietmatrijzen, de materiaalkeuze en optimalisatie van het spuitgietproces. Op die manier kon de productie de stijgende vraag blijven beantwoorden met hoogwaardige kunststof designproducten.

Op 22 oktober won Basalte won in de categorie ‘Clean Tech & Energy’ van de Technology Fast50 Competition, een organisatie van Deloitte België die de 50 snelst groeiende Belgische technologiebedrijven in de Benelux bekroont. Basalte won deze onderscheiding voor zijn blijvende investering in innovatieve en energiezuinige concepten. Het  haalde daarnaast ook de derde plaats in de volledige wedstrijd.