Overslaan en naar de inhoud gaan

Amplidata: onderzoeksproject maakt weg vrij voor big data analytics

Om meerwaarde te creëren en zijn marktpositie verder te versterken, koesterde aanbieder van big-storage-oplossingen Amplidata de ambitie om zijn corebusiness te verbreden naar big data analytics. Een internationaal onderzoeksproject gaf Amplidata’s plannen een flinke boost.

Uitdaging | Meerwaarde creëren

Amplidata is een snelle groeier in big data storage: infrastructuur voor grootschalige opslag van gegevens. Het bedrijf telt 45 medewerkers verspreid over kantoren in België, de Verenigde Staten en Taiwan.
Om meerwaarde te creëren en zijn marktpositie verder te versterken, ontwikkelde Amplidata de ambitie om zijn corebusiness te verbreden naar big data analytics.

Oplossing | Sterke partners

Sirris stelde Amplidata voor om mee te stappen in een Europees onderzoeksproject. Vanuit het internationale ICT-onderzoeksnetwerk CREATOR kon Sirris een flinke boost geven aan Amplidata’s ambitieuze project.

Voor het ‘collaborative analytics’-project gaat CREATOR uit van een concrete case: hoe kan een Belgische industriële machinebouwer zijn machines wereldwijd uitrusten met meetapparatuur die duidelijke analyses afleveren over bijvoorbeeld productiviteit of potentiële problemen? Naast Amplidata helpen nog twee andere deelnemers – La Poste in Frankrijk en een Franse speler gespecialiseerd in datavisualisering – data analytics te introduceren in de industriële wereld.

Resultaat | Nieuwe markt aangeboord

Dankzij dit internationaal onderzoeksproject ontdekt Amplidata vandaag hoe het analysetechnologieën kan inbouwen in zijn opslagsystemen. Samen met spelers uit andere sectoren kan het bedrijf gedurende drie jaar een nieuwe markt grondig verkennen.

Sirris maakte Amplidata ook wegwijs in de administratie en regelgeving rond publieke financiering: het bedrijf geniet een stevige ondersteuning. Ook op deze manier zorgt Sirris ervoor dat bedrijven hun verreikende ambities kunnen waarmaken.   
 

VARIES is een indrukwekkend Europees project, R&D-effort geschat op 100 mensjaren. Aangepakt met 23 partners uit zeven landen. Voor een budget van 13,2 miljoen euro, te spreiden over een termijn van drie jaar.