Overslaan en naar de inhoud gaan

All Events bouwt tijdelijke accommodatie uit tot multifunctioneel concept

Het familiebedrijf All Events uit het West-Vlaamse Zedelgem verhuurt tijdelijke infrastructuursystemen voor events, zoals chalets voor kerstmarkten en overnachtingsaccommodatie voor festivals. Om internationaal te kunnen groeien diende zowel concept als product aangepast te worden.

Het familiebedrijf All Events uit het West-Vlaamse Zedelgem verhuurt tijdelijke infrastructuursystemen voor events, zoals chalets voor kerstmarkten en overnachtingsaccommodatie voor festivals. Om internationaal te kunnen groeien diende zowel concept als product aangepast te worden.

  • alternatieve materiaalkeuze en productconcept
  • tal van geïntegreerde voordelen
  • modulair concept als basis voor veelzijdig platform

De houten chalets die op zowat elke kerstmarkt staan, vormen voor All Events ook de basis voor tijdelijke accommodaties die het verhuurt op festivals en andere grote evenementen. Aangezien events en festivals zich steeds meer op wereldvlak afspelen en in het buitenland interesse groeit voor dergelijke slaapgelegenheden, kon het bedrijf niet achterblijven. Een aanpassing van product en concept drong zich op om een vlot transport en snelle opbouw en afbraak van zo veel mogelijk units mogelijk te maken. Ook de kwaliteit en duurzaamheid van het product, naast het comfort dat het te bieden heeft, onder meer door de integratie van extra functies, waren bijkomende aandachtspunten.

Evaluatie van materiaal en concept

All Events ging te rade bij Sirris en VKC-Centexbel. Zowel materiaalkeuze, productconcept als bedrijfsstrategie werden binnen dit samenwerkingsproject aangepakt. Een evaluatie van ontwerp en materiaalkeuze vond plaats: door hout te vervangen door staal, aluminium en composieten, werden andere ontwerpen en verhuurconcepten mogelijk. Sirris gaf advies bij de verdere uitwerking van het nieuwe concept dat 'Festicabin' werd gedoopt, de dienstverlening errond en de strategische partnerkeuze bij de praktische uitvoering.

Opeenstapeling van voordelen

De nieuwe cabines voor tijdelijke overnachting zijn door hun ontwerp en opbouw, niet alleen comfortabel in gebruik, maar ook snel en eenvoudig op te zetten. De units zijn bovendien in enkele minuten te reduceren tot compacte, makkelijk stapelbare pakketten die zo in grote hoeveelheden perfect in een vrachtcontainer of trailer passen. De constructie is bovendien stevig, winddicht, brandveilig en biedt de mogelijkheid allerlei functionaliteiten te integreren, waaronder verlichting, afsluitmogelijkheden, elektronica, koppeling aan een tent, ... De gebruikte materialen en componenten staan voor zo min mogelijk afval, zijn duurzaam en recycleerbaar.

Veelzijdig platform

Sirris hielp het bedrijf op weg met de uitwerking van het product zelf en bij de ontwikkeling van de basis voor een platform dat verschillende configuraties mogelijk maakt volgens de behoefte van de toepassing. Het uitgewerkte concept is modulair en biedt potentieel naar gebruik, toepassing, configuratie en uitbreiding toe. Zo kan All Events ook zijn bedrijfsactiviteiten op basis van dit unieke concept later verder uitbreiden.

Het cabineconcept biedt tal van mogelijkheden: het kan ook dienst doen als verkoopkraam, maar even goed ingezet worden als tijdelijke opvang of slaapgelegenheid na bijvoorbeeld natuurrampen. De units kunnen immers snel en makkelijk ter plaatse worden gebracht en opgezet, en beschikken over het nodige basiscomfort.

Zo heeft All Events niet alleen een nieuw, veelbelovend product in het gamma, maar kan zijn ambities voor de toekomst verder uitbouwen op basis van het platform waarover het nu beschikt.

 

http://blog.sirris.be/nl/blog/all-events-bouwt-tijdelijke-accommodatie-uit-tot-multifunctioneel-concept