Subsidies beschikbaar voor smart-sensor-projecten in de voedingsindustrie

Bent u een kmo en werkt u innovatieve oplossingen uit voor de voedingsindustrie? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor financiële steun die het S3Food-project geeft voor innovatieve projecten rond smart sensor systems.

Het project S3Food voorziet financiële steun voor kmo's die ontwikkelingen voor de voedingsindustrie uitwerken in een van volgende smart-sensor-system-thema's:

  • 'Sensors to monitor real time critical control parameters': direct of indirect (soft-sensing) meten van productparameters, om zo het proces beter te kunnen controleren.
  • 'Sensor integration and implementation': het integreren van bovenstaande sensorsystemen in de fysische productieomgeving en met de bestaande productiemonitoring-, ERP- en kwaliteitssystemen.
  • 'Smart Data Management - from data to information to action': het analyseren van de sensordata en het transformeren ervan tot informatie, het verwerken van die informatie tot kennis, zodat men kan anticiperen op gebeurtenissen en zo uitval vermijden.
  • 'Connectivity in food companies and in the food value chain': het veilig uitwisselen van bovenstaande informatie tussen verschillende systemen binnen één site of over sites heen, om op een overkoepelend niveau kennis over de processen te genereren.

Afhankelijk van het stadium waarin uw onderzoek zich bevindt, gaat de financiële steun van 15.000 euro tot 60.000 euro per project. Deze steun kan gebruikt worden voor eigen personeelskosten, reiskosten en onderaannemingen voor externe expertise, bij de grotere projecten ook voor afschrijvingen van apparatuur en voor verbruiksgoederen.

Opgelet: de aanvragen moeten ingediend zijn vóór 14 mei 2020.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Het S3Food-project is een initiatief van Flanders’ Food. Meer info vindt u op https://s3food.eu/

Dit artikel kwam tot stand met de steun van VLAIO binnen het project SensInFood.