Studiereis World Class Manufacturing naar Japan

Het EU-Japan Centre organiseert van 7 tot 11 maart 2022 een intensieve vijfdaagse training voor Europese kaderleden met kennis van World Class Manufacturing. Het programma bestaat uit verschillende lezingen en bezoeken aan Japanse topbedrijven, om zo de eigen productiestrategie te verbeteren.

Het doel van de reis is de deelnemers grondig inzicht te bieden in de Japanse productiemethodes, zoals TQC (total quality control), TQM (total quality management), TPM (total productive maintenance), JIT (just in time) en TIE (total industrial engineering), en de huidige kaizen-productiemethoden van continue verbetering, naast heel wat andere businessaspecten.

Via lezingen, workshops en bedrijfsbezoeken aan 's werelds meest geavanceerde Japanse fabrieken, actief in chemische producten en kunststoffen, machinebouw, staalproducten en automotive, leren de deelnemers de echte 'gemba' ('productiesite') begrijpen en de huidige Japanse benadering, die ze kunnen aanpassen aan de situatie van hun eigen bedrijf.

Deze studiereis is bestemd voor Europese managers, met kennis van WCM en een technische achtergrond. Meer info over de reis, de voorwaarden en inschrijving vindt u hier. Aanmelden voor deelname kan tot 25 november.