Stem uw innovatie in AI af op normen en regelgeving

Heel wat recente, innovatieve technologieën, zoals artificial intelligence, zijn aan een opmars bezig, maar nu al staat vast dat regelgeving en normen een belangrijke rol zullen spelen in hun doorbraak op grote schaal. Het R&S-event gaat hier dieper op in.

Overweegt u zo'n innovatieve technologie op te nemen in uw bedrijf? Agoria legt tijdens haar R&S-event de link met regelgeving en normen in een van de vijf sessies rond innovatieve technologieën, gebracht door sprekers uit industrie, beleid en academische wereld.

Artificial intelligence 

Artificial intelligence is momenteel een topic die op heel wat interesse kan rekenen. Zelfs moeten we voor het begin teruggaan naar de jaren 1960. Het potentieel ervan leek nooit groter dankzij de immense hoeveelheden aan data die ons ter beschikking staan, de enorme rekenkracht en enkele recente technologische doorbraken. Ongemerkt heeft deze evolutie nu al een grote invloed op het dagelijkse leven. Het is nog altijd onduidelijk of en hoe deze technologie een impact kan hebben op bepaalde bedrijfssituaties. Tijdens de sessie rond AI zullen verschillende experts hun kijk op de materie presenteren en hoe zij de mogelijke impact van de technologie zien op het sociale en industriële ecosysteem. 

Aan deze sessie werkt Sirris-expert Tom Tourwé mee met de presentatie 'Regulation and standardisation versus the art of data science and AI', waarin dieper wordt ingegaan op het mogelijke effect van AI op uw business. Hoe kunnen we een bepaalde mate van correctheid en betrouwbaarheid van een AI-algoritme garanderen? AI houdt het delen van data onder bedrijven in: wat zijn de juridische gevolgen hiervan? Wat is de impact van de wetgeving rond privacy en de GDPR op AI-systemen? Kunnen ze conform zijn? Al deze aspecten worden via voorbeelden uit de industrie behandeld. 

Meer weten? Kom op 25 oktober naar Agoria in Brussel! Programma, praktische info en inschrijvingsformulier vindt u hier