Snel en kostenefficiënt hoogkwalitatieve prototypes en eindproducten 3D-printen

Een nieuw open platform met gebruiksvriendelijk operatorstation maakt een vrije selectie van bouwmaterialen, bouwsnelheid en hoge precisie voor additive manufacturing mogelijk. De eerste on-site installatie van deze nieuwe toepassing vond plaats bij Sirris in haar Luikse vestiging en staat nu ter beschikking.

Naast ervaring, expertise en een partnernetwerk biedt Sirris de bedrijven een hightech testinfrastructuur ter beschikking. Het DLP Station 5 met Operator Station van het Nederlandse Atum3D, dat recent werd in gebruik genomen, is hierin ongetwijfeld een aanwinst, aangezien het de werkvoorbereiding voor 3D-printen een stuk makkelijker zal maken.

Het DLP Station biedt een aantrekkelijke combinatie van een hoge bouwsnelheid tot 90 mm/u, een 50 µm x,y-resolutie met een aanzienlijke bouwruimte, de vrijheid elk bouwmateriaal te selecteren en de bruikbaarheid van de Operator Station-software. Opmerkelijk is de MAGS AI-technologie die het mogelijk maakt een stuk te oriënteren en ondersteunen op basis van aangevingen van de gebruiker over welke delen van het oppervlak zonder ondersteuning moeten blijven. Het algoritme houdt rekening met de geometrie van het stuk en de eigenschappen van het hars.

Ontwikkeling van nieuwe applicaties en materialen

De opstelling laat ons toe de bedrijven te tonen dat het mogelijk is snel en kostenefficiënt hoogkwalitatieve prototypes en eindproducten met een brede range aan materiaaleigenschappen te creëren en nieuwe applicaties te ontwikkelen.

De apparatuur werd aangekocht in de context van het Interreg-project PolyValveom materiaal ontwikkeld door de Universiteit van Luik te printen. Al een jaar helpen we bedrijven bij de ontwikkeling van nieuwe poeders voor SLS met de Prodways P1000-installatie, voortaan kunnen we ook ondersteuning bieden bij de ontwikkeling van nieuwe harsen voor SLA/DLP.
Auteur: Maxime Legrand